Unele companii folosesc la producerea iaurtului care este prezentat ca fiind din căpşune extract de gândaci, se arată într-un reportaj difuzat de CNN.
Lapte praf, emulgatori sau chiar şi… extract de gândaci! Acesta poate fi conţinutul iaurturilor pe care le consumăm. Insectele sunt folosite de unele companii, care colorează astfel produsele, iar CNN a realizat un reportaj despre această metodă, care tot mai mult îi nemulţumeşte pe consumatori.
Iaurtul de căpşuni are culoarea roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor Cosenila. Anume aceste insecte, odată strivite, capătă o culoare roşie intensă.
Din aceşti gândăci se extrage un colorant natural, transformat ulterior în carmin sau acid carminic. Aproape 40 000 de gândăci sunt necesari pentru a produce doar o jumătate de kilogram de acid carminic. Substanţă este obţinută, după ce insectele sunt uscate, iar apoi fierte în apă. Gândacii exotici sunt originari din Mexic şi trăiesc pe cactuşi
„Consumatorii văd culoarea roşie şi cred că sunt căpşuni. Pe eticheta este prezentată imaginea unei căpşuni şi nu a unei insecte”, a spus directoul Centrului pentru Ştiinţă în interes public, Michael Jacobson.
Substanţa este folosită de unii producători la colorarea iaurturilor, dar şi a sucurilor sau a îngheţatei. Zeci de consumatori s-au plâns că astfel de produse le-au provocat stări de vomă şi alergie. Unele organizaţii non-guvernamentale din Statele Unite au cerut că acest colorant alimentar să fie interzis sau cel puţin companiile să indice clar pe eticheta că folosesc… insecte.
mai multe se pot afla de aici: http://dr-gheorghe-mencinicopschi.blogspot.com/2012/02/e-120-cosenila-acid-carminic-carmin-sau.html
O mamica ne-a scris si ne roaga sa publicam daca cunoastem ca ar exista astfel de practici si la prepararea salamului.
Rugam cititorii sa ne ajute in constatarea acestui fapt. De fapt, va rugam sa ne scrieti despre tehnologiile reale de preparare a salamului, inclusiv ingredientele folosite.
Multumim.
Noi in familie avem un principiu, tot ce este prelucrat, totul poate avea o anumita cantitate de conservanti, chimicale si toate alea. Pana si ierburile de la farmacie le evitam, datorita faptului ca au fost prelucrate mecanic, in masa, fara suflet. Ori mincarea, ca si alte produse trebuie sa contina acea bucata de suflet.
Chiar v-as ruga foarte mult daca puteti sa cumparati de la oameni care produc acasa si in mod natural. Eu decat sa consum salam de magazin, mai bine mananc cartofi si fasole tot anul. Dar daca taare vreau, atunci astept Pastele cand facem salam de casa.
http://www.fest.md/ro/evenimente/diverse/targ-de-post-vegan-show-2015
salamul din *material tocat (*materialul este nimic alt ceva decât animale proaspăt omorâte, tocate integral)
https://www.youtube.com/watch?v=MrMta7JSBJM&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DMrMta7JSBJM&has_verified=1
într-un film masonic, se povesteşte cum pe societatea inferioară (cei săraci sau robii sistemului) îi întreţine cu un fel de hrană – un fel de „tubuleţe calorice” care se descoperă pe parcurs că sunt preparate din insecte.
presupun că este totuşi un ritual de hulire a chipului Lui Dumnezeu.
Mai papă cineva crenvuşti?
https://www.youtube.com/watch?v=dbSE0XxhQ-k&t=98
http://www.fest.md/ro/evenimente/diverse/targ-de-post-vegan-show-2015 Apropos, la acest eveniment voi fi cu sapun natural facut de mine acasa.
Veniti cu copiii, o sa fie activitati si pentru ei si multe retete de post. Va fi si Dorin Mereuta cu painea lui din faina integrala cu maia.
Am inceput sa coc si eu paine cu botcale din faina lui Dorin si vreau sa spun ca mi-am rezolvat o problema cronica de sanatate.
Va multumim tuturor celor care contribuiti prin munca si jertfa voastra la starea de sanatate duhovniceasca si trupeasca.
Sa va dea Domnul multa sanatate si ajutor.
https://www.youtube.com/watch?v=6qARQ2T1YHA#t=1497 Bun de urmarit pana la capat.