Selectați pagina

SE VA DESFIINŢA MEDICINA NATURISTĂ?

SE VA DESFIINŢA MEDICINA NATURISTĂ?

’Cel Ce face să răsară iarbă pentru vite şi verdeaţă spre slujirea oamenilor’’( Psalmi, 103, 14)

medicina clasica vs naturista

SE VA DESFIINŢA MEDICINA NATURISTĂ?

Din aprecierile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial circa 3/4 din populaţie recurge la tratamente din medicina tradiţională, în care metodele fitoterapeutice ocupă un loc important. Si poporul nostru foloseste hrană naturală şi „ierburi de leac”, adică plante medicinale. Până la sfârşitul secolului al XIX-lea, medicina folosea remedii naturale, în cea mai mare parte de provenienţă vegetală. Primele medicamente moderne au fost obţinute tot din plante. Dar iată că vin unii din Consiliul Uniunii Europene şi ne spun că plantele medicinale sunt periculoase şi că ar trebui îndelung cercetate ca nu cumva să aibă efecte adverse. Cine sunt aceştia? Sunt cei care au otrăvit o întreagă omenire cu aditivi alimentari, cu medicamente de sinteză şi cu vaccinuri. Tot ei ne spun că cerealele, fructele şi legumele naturale nu sunt suficient de bune şi că trebuie să le modifice genetic. Cânepa – din care străbunii noştri făceau pânză şi sfoară, iar din seminţe, ulei – a ajuns pe lista drogurilor. Usturoiul riscă să ajungă şi el tot acolo. Urmează şi justificarea mincinoasă: „pentru că nu există o literatură ştiinţifică suficientă care să demonstreze utilizarea consacrată în scopuri medicale, cu o eficacitate recunoscută şi un nivel acceptabil de siguranţă.” Ei vorbesc despre siguranţă? Ei, care au făcut mii de victime prin vaccinuri? Când au introdus Gardasil-ul sau vaccinul împotriva gripei porcine, de ce nu au făcut mai întâi teste? Aceştia sunt cei care cer pentru plantele noastre medicinale zeci de ani de testări europene… Şi dacă a venit vorba de siguranţă, să vedem care este siguranţa medicamentelor. Există şi specialişti sinceri; ei au ajuns la următoarea concluzie: „Nu există medicament «sigur». Toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient… există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiţii, nespecificate pe prospect.

Cei de la Consiliul Europei batjocoresc tradiţia noastră, zicând că „tradiţia îndelungată nu exclude posibilitatea existenţei unor îndoieli cu privire la siguranţa produsului şi prin urmare, produsele trebuie să respecte standardele de calitate prevăzute în monografiile farmacopeilor europene”. Aceştia sunt cei care pun pe piaţă medi­ca­mentele otrăvitoare. Ştiaţi că cele mai multe medicamente produc şi agravează tocmai acele boli pentru tratarea cărora se prescriu? De exemplu: AZT este recomandat de sistemul oficial pentru tratamentul bolnavilor de SIDA. Cercetările ştiinţifice serioase au arătat însă că AZT slăbeşte sistemul imunitar, grăbind astfel decesul bolnavilor de SIDA. Fosamax este prezentat ca medicament contra osteoporozei şi recomandat pentru prevenirea fracturilor la persoanele în vârstă. În realitate, el provoacă osteonecroză (moartea şi dezin­tegrarea ţesutului osos), crescând riscul de fractură. Nexium este prescris pentru tratarea gastritei şi a ulcerului gastric. În realitate, el provoacă: gastrită, ulcer gastric, ulcer esofagian, hemo­ragie digestivă. Thalidomida a fost recomandată în mod deosebit pentru liniştirea femeilor gravide. De ce tocmai pentru femeile gravide? Deoarece provoacă malformaţii congenitale grave la copii ale căror mame folosesc acest „medi­cament”. Paracetamolul este recomandat pentru tra­ta­rea virozelor. În realitate, el cauzează slăbirea sistemului imunitar. Dintre efectele negative ale paracetamolului menţionăm: encefa­lopa­tie, tulburări de coagulare a sânge­lui, dis­funcţii renale, pancreatită, miocardită, dimi­nuarea auzului, greaţă, dureri de stomac, lipsa poftei de mâncare, icter, hipernatremie, hipofosfatemie, hipoglicemie. Stilbestrolul a fost administrat femeilor gravide, considerându-se că acesta ar reduce riscul de complicaţii ale sarcinii. S-a dovedit însă că provoacă o tumoră rară vaginală la femeile tinere care au fost expuse la acest medi­cament; în plus, este teratogen (produce malformaţii congenitale). Prin urmare, nu previne complicaţiile sarcinii, ci le produce.

Nu vi se pare interesant? Şi cei care promo­vează aceste medicamente fac mare gălăgie pentru ca plantele noastre medicinale să fie testate multi ani, ca nu cumva să dăuneze cuiva…

În ceea ce priveşte hrana, am ajuns să con­sumăm chimicale şi organisme modificate genetic. Seminţe de-ale noastre nu prea mai avem. Astăzi, în Moldova, rămân mii de hectare de teren necultivate. Iar cei care,totuşi, mai cultivă câte ceva-cresc gogoşari, roşii, castraveţi etc., din sămânţă turcească sau olandeză, care este modificată genetic.

Înaintaşii noştri foloseau drept îngrăşământ, gunoiul de grajd. Acesta este un îngrăşământ complet, deoarece conţine elementele nece­sare plantelor, ca: azot, fosfor, potasiu, calciu şi numeroase microelemente.

Moldova a fost atât de bogată în hrană vegetală, încât aveam posibilitatea de a exporta. Belşugul de roade era uimitor pentru străini. Şi aceasta, fără a folosi chimicale. În Descrierea Moldovei, domnitorul şi savantul Dimitrie Cantemir (1673-1723) notează următoarele: „Înălţimile sunt aici acoperite cu copaci şi alţi pomi cu roade, care cresc peste tot de la sine şi care, în alte ţări, trebuie sădiţi de mâna omului”. „Câmpiile Moldovei, lăudate pentru rodnicia lor atât de scriitorii vechi, cât şi de cei mai noi, întrec cu mult bogăţia munţilor, despre care am vorbit până acum. Cele aşezate în mijlocul ţinuturilor despărţite prin munţii şi râurile Moldovei dau hrană tuturora, minunând pe oricine… Prisosul de poame este atât de mare, încât leşii, când năvăleau pe vremuri în Moldova, socoteau că nu e nevoie să îşi aducă merinde, fiindcă poamele, de care ţara are din belşug îndestulau toată oastea”.

În locul gunoiului de grajd se folosesc astăzi îngrăşăminte chimice periculoase. Aceste chi­micale ajung în hrana noastră. Alte chimicale periculoase sunt folosite ca pesticide, în loc să se combată dăunătorii prin mecanisme eco­logice (care utilizează prădători ai dăună­torilor) şi prin capcane cu feromoni. Există monografii excelente pe această temă. De ce sunt trecute sub tăcere? Cine sunt cei inte­resaţi de promovarea pesticidelor şi de îmbolnăvirea populaţiei? Cine sunt cei care produc organisme modificate genetic şi cu ce scop? Cine sunt cei care se pregătesc să interzică plantele medicinale, astfel încât să nu mai avem metode naturale de vindecare?

După prof. Ioan Vlăducă, Organismele modificate genetic şi distrugerea fitoterapiei româneşti

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Vasile

  Eu ma tot intreb – pt ce platesc atitia si atitia bani pt o hirtie numita polita de asigurare, caci oricum daca Doamne fereste ne imbolnavim platim o gramada de bani si legal (pentru medicamente) si ilegal (medicilor, care au salarii mizere, si sunt impusi sa ia mită). Se string milioane de pe aceste polite de asigurare, dar unde se duc banii, caci nu vedem nici medicina la nivel, nici servicii gratis, nici utilaj minim necesar, si nici salarii medicilor. Uitati-va ce patesc pacientii din Nisporeni, iar cazul dar e valabil pentru toata Tarisoara noastra – http://www.allmoldova.com/ro/moldova-news/1249080226.html

  Răspuns
  • marele Păcătos

   azi e mai grav, medicii încep a lucra cu viclenie pentru satana, implantează nanocipuri prin vaccinuri şi pun cipuri la aşa-numitele “controale-gratis”, vine maşina specială şi te verifică, sau la zahăr sau la TBC.. între timp implantează un cipuşor, sau chiar pune pecetea, că apocalipsa zice, şi pe săraci, şi pe mari (vârstinci), şi pe slobozi… de unde aşa milostivire?
   stau sărmanii la fiecare colţ cu mâna întinsă (în afară de mafia romană) – de ce lor nu le ajută cu toate?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii