Biserica Surdo-mutilorUnica biserica pentru surdomuti din capitala risca sa fie inchisa. Lacasul ar apartine ministerului de Interne, iar parohului i s-a spus sa elibereze incaperea pana la Paste. In locul bisericii urmeaza sa fie deschis un birou pentru migratie si azil. Cei de la ministerul de Interne spun ca nu stiu nimic despre asta.

[youtube]http://youtu.be/3NLB_mFkJrk[/youtube]

Pentru asta se roaga deja de cateva saptamani enoriasii surdomuti de la biserica, inchinata Icoanei Maicii Domnului, din centrul capitalei. Lacasul este amenajat intr-o cladire a ministerului de Interne, iar parohul spune ca recent, autoritatile l-au anuntat ca intentioneaza sa infiinteze un birou migrational, iar biserica trebuie inchisa.

Surdomutii spun ca acesta este unicul lacas unde inteleg slujbele, deoarece acestea sunt traduse in limbajul gesturilor.

Preotul spune ca pana la Paste trebuie sa elibereze incaperea.

Parohul spune ca a trimis mai multe scrisori autoritatilor, dar si Mitropoliei, insa, deocamdata nu a primit niciun raspuns. Am incercat sa vorbim cu secretarul Mitropoliei Moldovei, insa Vadim Cheibas nu ne-a raspuns la telefon. Solicitat de Pro TV, purtatorul de cuvant al ministerului de Interne sustine ca nu cunoaste despre acest caz. insa ne va oferi un raspuns dupa ce se va documenta.

Sursa: protv.md