Selectați pagina

Se rupe Europa? Polonia își proclamă autonomia față de Bruxelles…

Se rupe Europa? Polonia își proclamă autonomia față de Bruxelles…

PoloniaMajoritatea parlamentara de la Varsovia a adoptat vineri o rezolutie prin care proclama autonomia tarii. Documentul cere guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii si arata cu degetul catre Bruxelles, relateaza Radio Polonia, citat de Digi24.

Rezolutia intervine cu trei zile inainte de expirarea ultimatumului pe care Polonia l-a primit din partea Comisiei Europene pentru a-si remedia criza legata de Curtea Constitutionala. Daca nu face pasi in acest sens, Bruxelles-ul a avertizat Varsovia ca va da, luni, un aviz legat de respectarea statului de drept.

„Potrivit Constitutiei, Republica Polona este un stat democratic, suveran, sub domnia legii”, se afirma in rezolutia adoptata de parlamentarii partidului Lege si Justitie (conservator, la putere) si de 15 parlamentari ai partidului Kukiz.

„Tara s-a confruntat recent cu amenintari la adresa autonomiei, care submineaza regulile democratiei, ale legii si pacii sociale”, se arata in document.

Rezolutia mentioneaza si tentativele UE de „a impune Poloniei deciziile referitoare la refugiati”. Aceste decizii nu au nicio baza in legislatia europeana si incalca suveranitatea natiunii poloneze si valorile europene.

P.S. Cu siguranță, slugile de la București, caraghioșii care conduc România, nu se vor opune niciodată Noului Soviet Suprem de la Bruxelles decât de formă. E important însă că lumea se trezește. Mai un pic și globaliștii o vor avea mari dureri de cap și în alte țări europene. E doar o problemă de timp…

Acum, desigur, ong-iștii lui Soros vor striga ca din gură de șarpe că extremiștii conduc Polonia, că e în pericol „democrația” – aia pe care vor ei să o controleze total…

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *