Selectați pagina

Se întîmplă într-un sat din Moldova: Părinţiii obligați să se vaccineze pentru a li se primi copiii la grădiniță

Se întîmplă într-un sat din Moldova: Părinţiii obligați să se vaccineze pentru a li se primi copiii la grădiniță

„Nu vă primim copiii la grădiniță dacă nu vă administrați vaccinul anti-Covid”. Așa ar fi fost amenințați locuitorii din satul Drăgănești, raionul Sîngerei, care au mers să-și înscrie odraslele la instituția preșcolară din localitate. Cel puțin asta susțin câțiva părinți. De frică că le vor fi marginalizați copiii, aceștia au preferat să le fie păstrat anonimatul, scrie NordNews.

obligati sa se vaccineze

Se întîmplă într-un sat din Moldova: Părinţiii obligați să se vaccineze pentru a li se primi copiii la grădiniță

LOCUITOARE — La spital au spus că dacă părinții nu se vaccinează, copiii nu vor fi primiți la grădiniță.

REPORTER — Cine a spus asta?

LOCUITOARE — Medicii la bătrânele grupate, nu le dau pastilele gratuite până nu-și administrează vaccina. Se duc bătrânelele și cumpără pastile din banii puțini pe care îi au.

Oamenii din sat spun că au auzit despre un asemenea ultimatum.

„Da, a fost așa discuție, dar noi am rezolvat. A fost primarul și s-a rezolvat la policlinică la noi. Eu acum vin cu băieții de la policlinică și totul e ok. Medicul așa spune, că e obligatoriu. Dar eu azi cu dânsul m-am contrat puțin. I-am spus, eu nu vreau să mor”, spune o mamă a doi copii.

„Am auzit, dar nu am copii atât de mici”, spune o localnică.

„Nu știu, ceva am auzit. Dar dacă este adevărat sau nu, nu vă pot spune pentru că nu am fost la spital”, spune o femeie.

Unii acuză decizia medicului din sat și spun că un astfel de comportament este inadmisibil.

„Da, am auzit, dar nu se poate așa ceva, să se vaccineze părinții pentru ca micuții să meargă la grădiniță. Eu nu înțeleg. Toți oamenii care trec pe strada asta spun că: mă duc să primesc vaccin pentru ca să-mi primească copilul la grădiniță”, povestește un localnic.

Pe de altă parte, sunt și săteni care susțin că, la Drăgănești, toți sunt exemplari și au primit deja vaccinul împotriva coronavirusului.

Cei din administrația grădiniței recunosc că au fost astfel de discuții, însă problema a fost deja rezolvată. În prima zi de școală, micuții sunt așteptați la grădiniță.

„A fost puțină panică. Dar n-a mai fost așa de mare, adică, că categoric, nu o să le dea certificate. De la 1 septembrie așteptăm copiii, ca să vină la grădiniță”, afirmă Angela Bînzari, șefa de gospodărie la gradinița de la Drăgănești.

Medicul din sat susține că prin gestul său a încercat să convingă oamenii să se imunizeze, însă regretă că nu a fost înțeles corect.

Primarul spune că a organizat o întâlnire cu oamenii unde au decis că vaccinarea părinților nu este obligatorie, dar recomandabilă.

Grădinița din Drăgănești este frecventată de peste o sută de copii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.