Selectați pagina

Se întîmplă în România. Români convertiți la Islam, într-o moschee din Neamț. Vezi aici detalii

Se întîmplă în România. Români convertiți la Islam, într-o moschee din Neamț. Vezi aici detalii

Puțină lume știe că într-un sat din județul Neamț, în urmă cu trei ani, s-a ridicat Moscheea Maria. De atunci și până acum, zeci de români creștini s-au convertit la Islam.

„De când am deschis moscheea, vreo 18-20 de persoane s-au convertit la Islam aici.

A fost vorba în general de români, din alte localităţi şi judeţe, sau care trăiesc în străinătate şi ne urmăresc activitatea pe Internet. Toţi erau creştini ortodocşi sau greco-catolici“, spune Daniel Cîniparu (50 de ani), preşedintele asociaţiei românilor convertiţi la Islam, liderul comunităţii de musulmani din satul Rediu, comuna Bâra, judeţul Neamţ, scrie Adevărul.

Ritualul de convertire a fost făcut public prin intermediul canalului Youtube/Moscheea Maria

„Nu le dăm teste, avem discuţii de principiu“

În cei trei de ani de când s-a înfiinţat în judeţul Neamţ, la Moscheea Maria s-au convertit la Islam zeci de români creștini: http://adev.ro/ozgo7i

Gepostet von Adevărul am Mittwoch, 15. November 2017

„Cei care vor să devină musulmani fac o mărturisire de credinţă, dar până atunci deja trebuie să fi citit din Coran şi să fi studiat despre Islam. Nu le dăm vreun test, Dumnezeu ne dă teste la toţi. Doar avem o discuţie de principiu cu fiecare în parte şi apoi rosteşte mărturisirea de credinţă în limba arabă, dar şi în română. În arabă e mai mult de complezenţă. Important este ca omul să o spună şi în limba lui maternă, pentru că e o afirmaţie în mod public a crezului lui“.

Ritualul de convertire a fost făcut public prin intermediul canalului Youtube, dar şi pe reţelele de socializare unde comunitatea din Rediu îşi promovează activităţile în mod public.

„Mereu avem musafiri aici. Vin oameni din toată lume care au auzit de noi şi îi primim cu braţele deschise. Noi nu ne ascundem, nu avem nimic de ascuns“, mai spune Daniel Cîniparu.

2 Comentarii

  1. Gheorghe

    Arata ca nuca in perete LOL, asta parca e gluma anului. Cine sa ia in serios o moschee in judetul Neamt? Daca avem moschei in Dobrogea e de inteles, acolo sunt turci, tatari ca minoritate, dar in Moldova lui Stefan?

    Răspuns
  2. Gheorghe

    Treaba cu convertirea la islam se practica in Olanda, in Anglia, in Germania unde toti frustratii societatii, bastinasi sa se dezica de tinerii ,,cool,, trec la islam ca sa arate ce diferiti si sa se dea mari ca ei sunt buricul pamantului. Sa vezi olandezi trecuti la islam, nemti sau englezi, exista. Dar ROMANI nu am auzit nicaieri. ROMANIA se depopuleaza ,curand or sa ramana 12 milioane de romani in interior.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *