Selectați pagina

Se întîmplă în România: Profesorii, ademeniţi cu cazare şi masă ca să devină formatori în egalitatea de gen

Se întîmplă în România: Profesorii, ademeniţi cu cazare şi masă ca să devină formatori în egalitatea de gen

Cursanţii vor dezbate teme precum problematica LGBT, istoria comunităţii din România – cine mai este aşteptat să participe la cursuri, scrie sputnik.md

 Timp de trei zile, în perioada 22 octombrie – 25 octombrie 2018 va avea loc se va desfăşura o sesiune de formare profesională la Hotelul Carpaţi din Predeal.

Această sesiune de formare va cuprinde trei zile de curs pentru un număr de 20 de profesori consilieri şcolari la nivel naţional, se arată în invitaţia lansată online la cursul din cadrul proiectului implementat de Asociaţia ACCEPT şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Organizatorii dau asigurări că toate costurile legate de cazare, masă şi transport vor fi suportate din bugetul proiectului.

În fapt, pentru ce se alocă aceşti bani? Vor fi cadrele didactice interesate să participe? Fără îndoială că da, pentru că nu se întâmplă prea des să aibă parte de un curs la care merg gratis, mănâncă, dorm şi mai vin şi cu diplomă de participare acasă. Adică sărăcia din sistem va îndemna pe mulţi să se vândă.

Cazarea este asigurată în regim single şi se dau 3 mese pe zi. Transportul ocazional se decontează şi el, în baza biletului de tren sau în limita a 7,5% /100 kilometri conform normelor în vigoare.

„În cadrul sesiunilor de formare, cursanţii vor avea ocazia de a dezbate şi aprofunda teme precum. Informaţii de bază privind problematica LGBT, istoria comunităţii din România, informaţii generale privind prevenirea şi combaterea discriminării, atribuţiile şi competenţele CNCD, dar şi modalitatea de a gestiona practic situaţii de bullyng şi discriminare în mediul şcolar”, se arată în invitaţie.

Mai mult, proiectul are ca obiectiv creşterea capacităţii autorităţilor publice şi a profesioniştilor în domeniul justiţiei, sănătăţii, educaţiei şi asistenţei sociale de a relaţiona cu petenţi, pacienţi, elevi, studenţi, clienţi care aparţin comunităţii LGBT.

Vor fi 8 sesiuni de formare profesională pentru 160 de beneficiari din domeniile amintite anterior.

Întrebarea este când vor începe şi sub ce formă orele de educaţie în spiritul egalităţii de gen în şcolile româneşti, având în vedere că în vară Ministerul Educaţiei Naţionale vorbea despre educarea cadrelor didactice în „spirit progresist”.

Interesant este că se găsesc bani atunci când se doreşte formarea personalului didactic şi nu numai. Poate nu ar fi o idee rea să se caute soluţii şi bani, desigur, şi la alte probleme, poate mai urgente, cum ar fi abandonul şcolar sau sărăcia cumplită în care se zbat zeci de mii de copii – unii dorindu-şi nimic altceva decât să poată mânca piure şi carne…

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке