Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! În decursul ultimilor ani, rîurile şi lacurile au început să dispară rapid de pe pămînt. Pe tot teritoriul pămîntului apar găuri imense, care înghit toată apa potabilă. Dar care ar fi cauza unor astfel de fenomene? Şi cît de periculos e un astfel de fenomen? Clipul de mai jos încearcă să vină cu explicatii în acest sens.

Rîurile, lacurile şi mlaştinele dispar în tempuri rapide nu numai în oraş dar şi în zonele împădurite. Savanţii de obicei explică acest fenomen prin existenţa secetelor şi defrişările masive de pădure. Însă în ultimii ani nu au existat secete în Rusia, ba din contra – au existat ploi care au adus recorduri de precipitaţii. De ce necătînd la toate astea apa dispare?

Acum cîţîva ani în urmă astfel de fenomene nu existau, iar în prezent pe tot pămîntul apar din ce în ce mai multe gropi care înghit cu ele nu numai maşini, dar şi rîuri întregi. O teorie mai veridică a acestor gropi, ar fi faptul că omenirea sapă intens sub pămînt pentru extragere de minerale sau petrol. Astfel se formează nişte spaţii subterane sub vacuum, care mai apoi ar duce la formarea unor astfel de găuri, care ulterior înghit nu numai rîurile de la suprafaţă dar şi cele subterane de apă potabilă.