Selectați pagina

Se apropie Marea Secetă! Oamenii de ştiinţă avertizează despre perioade foarte lungi de secetă, cum nu s-au mai văzut de mii de ani

Se apropie Marea Secetă! Oamenii de ştiinţă avertizează despre perioade foarte lungi de secetă, cum nu s-au mai văzut de mii de ani

Un nou studiu publicat de revista “Science Advances” și rostogolit de toata media progresivistă avertizează că secolul 21 va aduce în SUA perioade foarte lungi de secetă, cum nu s-au mai văzut de mii de ani. Potrivit modelărilor efecuate, șansele pentru ca un astfel de eveniment să aibă loc sunt de 80%, dar dacă oamenii combat încălzirea globală, atunci situația s-ar putea schimba în bine.

secet

Oamenii de știință au folosit date istorice în combinație cu 17 modele de simulare pentru a vedea cam ce va urma să se întâmple.

“Aceste predicții fac ca perioadele trecute de megasecetă să arate ca o plimbare neobișnuită prin Gradina Edenului. Nu am asistat până acum la așa ceva, cel puțin nu în istoria recentă a SUA. Ceea ce arată acest studiu este probabilitatea mare ca fenomene extreme de secetă să devină o obișnuință în viitorul apropiat ”, a afirmat Jason Smerdon, coautor al studiului și cercetător la Universitatea Columbia.

Pentru cei care nu își dau seama cum ar arăta această situație, filmul “Interstellar” a luat-o deja înaintea evenimentelor (de remarcat că în urmă cu vreo 10 ani abundau producțiile despre altfel de catastrofe climatice, dar acum primează seceta ca leitmotiv). În fine, și în acest studiu, accentul cade din nou pe încălzirea globală și pe eforturile de a reduce această problemă, care constau în centralizare politică, reglementări mai drastice, taxe mai mari și, în cele din urmă, reducerea populației. Scopul lor este să introducă mai multă panică și să mențină constantă presiunea propagandei. Cât despre validitatea predicțiilor, nu demult, Al Gore anunța în filmul “An Inconvenient Truth” topirea calotei glaciare până în anul 2013, doar că aceasta s-a extins. Asta nu l-a împiedicat pe fostul vicepreședinte american să își continue turneele și conferințele despre problema schimbărilor climatice. Așa că este greu să te compromiți intelectual în chestiunea încălzirii globale. Tot ce trebuie să faci este să găsești un neajuns, oricare, iar apoi să anunți că este nevoie de măsuri împotriva efectelor produse de om asupra climei. Nimic nu se poate face însă fără a avea la bază un studiu științific.

Autor: Vlad Liceac

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке