Selectați pagina

Scurgere de date personaleale celor mai importanti lideri

Scurgere de date personaleale celor mai importanti lideri

G20Datele personale ale participanților la ultimul summit G20 au fost făcute publice accidental de către Departamentul australian de Imigrare, care a considerat că nu este necesar să comunice despre gafa comisă, potrivit unui material publicat astăzi de „The Guardian”.

Potrivit sursei, un angajat al Departamentului de Imigrare din Australia a transmis, din greșeală, organizatorilor Cupei asiatice de fotbal datele personale ale celor mai importanți lideri mondiali. Astfel, în e-mailul transmis erau informații despre numele, funcția, numărul pașaportului sau numărul vizei participanților la ultimul summit G20, care a avut loc la Brisbane.

Astfel, printre liderii ale căror date personale au fost transmise prin mail se numără președintele american, Barack Obama, președintele rus, Vladimir Putin, cancelarul german, Angela Merkel, premierul britanic, David Cameron, sau președintele chinez, Xi Jinping, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, și al Japoniei, Shinzo Abe.

„The Guardian” scrie că gafa angajatului a fost corectată rapid, iar reprezentanții Departamentului australian de Imigrare au recomandat ca oficialii să nu fie informați despre această greșeală. Ei susțin că regretă această greșeală, însă dau asigurări că nu există niciun risc ca aceste date personale să ajungă mai departe, deoarece s-au luat toate măsurile necesare și, în acest context, nu au considerat că este necesar să informeze liderii despre această încălcare a confidențialității.

Mesajul transmis de către Departamentului de Imigrare din Australia către organizatorii Cupei asiatice de fotbal conținea informații personale despre 31 de lideri mondiali care au fost prezenți la summit.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *