Selectați pagina

Scrisul de mână începe să dispară din şcolile europene

Scrisul de mână începe să dispară din şcolile europene

scris de mainaPublicistul român George Damian face într-un editorial o observaţie, deloc îmbucurătoare în opinia sa, despre un fenomen din Apus şi anume că scrisul de mână începe să dispară din şcolile europene.

Făcând trimitere la surse americane şi europene, autorul notează că anul trecut scrisul de mână a fost scos din programa obligatorie a 45 de state ale SUA. Anul acesta scrisul de mână va fi scos din şcolile elveţiene şi a dispărut din materialul elevilor din statul german Hamburg.

Potrivit publicistului, explicaţiile sunt simple: aproape nimeni nu mai scrie de mână, se pierde foarte mult timp cu predatul caligrafiei – oricum toată lumea foloseşte o tastatură sau un touch-screen pentru a scrie – nu mai bine se predau doar cursuri de dactilografie?

“Eu unul, precizează George Damian, am o relaţie specială cu scrisul de mână, nu la nivel de fetiş, dar îmi place să judec oamenii după cum scriu de mână. Am citit mii de file scrise de mână între secolele XIV – XIX, în germană şi română, cu grafie chirilică, am scris de mână câteva mii de pagini de note de curs. Am învăţat după notele de curs ale altor colegi – şi am văzut că notele semănau cu modul de gândire al colegilor. Nu am reuşit să învăţ Codul Rutier decât după ce l-am rescris de mână, spart pe probleme după logica mea, nu după logica miliţienilor. La conferinţele la care iau note de mână memorez mult mai multe lucruri decât la conferinţele la care nu iau note. Am impresia că prin dispariţia scrisului de mână pierdem mult mai mult decât câştigăm. Mă sperie perspectivele unei societăţi dependente de curentul electric, un lux care poate dispărea instantaneu.

 

Sursa: http://www.george-damian.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  gata!
  spre pieire e îndreptată întreaga lume!

  nu mai rezistă prostia omenească, şi toţi cui nu-i vorbeşti – ei smeriţii zic că asta-i normal, vaccinarea forţată, justiţia JEWenilă, propaganda desfrânării, gen fiecare are propria sa voinţă, şi cu adevărat aşa-zişii ascultători ai sistemului cred în toate aceste valori diabolice, considerându-le supreme.

  ce mizerie, şi ce ispite pentru restul, dar nu trebuie să deznădăjduim, oricum consider că Dumnezeu Creatorul tuturor le-a dat indicaţie Sfinţilor Îngeri să povăţuiască fiecare suflet la calea Adevărului, şi deja aici, prin această taină fiecare îşi decide propria sa soartă.

  antihrist va fi ales prin intermediul electronic, fără bonuri sau alte foiţe netrebnice, căci electricitatea este vrăjitorie satanicească.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке