Selectați pagina

Scrisoarea Mitropolitului de Lugansk către Patriarhul Ecumenic

Scrisoarea Mitropolitului de Lugansk către Patriarhul Ecumenic

luganskMarţi, 19 iulie 2016

O scrisoare către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a trimis Preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul de Lugansk, ÎPS Mitrofan.

ÎPS Mitrofan a trimis o scrisoare cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o Arhiepiscopul de Winnipeg şi Mitropolit de Canada – Gheorghe (Patriarhia Ecumenică pentru ucrainenii din Canada) cu Patriarhul schismatic Filaret a aşa-numitei „Patriarhii a Kievului”.

Menţionăm că întâlnirea în discuţie a avut loc joi, 14 iulie 2016.

În scrisoarea sa, Mitropolitul de Lugansk a caracterizat ca regretabil evenimentul, deoarece Ierarhul Patriarhiei Ecumenice în timpul şederii sale în Ucraina nu l-a vizitat pe Întâistătătorul canonic al Bisericii Ucrainene, Mitropolitul Onufrie.

ÎPS Mitrofan a subliniat că astfel de întâlniri sunt opuse spiritului rânduielii canonice dintre Ierarhi în întreaga lume ortodoxă, dar şi spiritului unităţii Bisericii.

Totuşi, Mitropolitul de Lugansk şi-a exprimat speranţa că evenimentul constituie poate un moment nefericit şi nu va influenţa relaţiile în mod tradiţional calde şi prieteneşti dintre Biserica Ortodoxă Ucraineană şi Patriarhia Ecumenică.

În încheiere, semnalăm că şi anul trecut Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene şi-a exprimat neliniştea în legătură cu activităţile Ierarhilor Patriarhiei Ecumenice în spaţiul canonic al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.