Selectați pagina

Scopul conflictului din Ucraina a fost dezmembrarea tarii si rearanjarea sferelor de influenta

Scopul conflictului din Ucraina a fost dezmembrarea tarii si rearanjarea sferelor de influenta

drapele sua ucrainaAm auzit în ultimele zile tot felul de teorii cretine, răcnite cu spume la gură pe diverse posturi de televiziune de pretinşi intelectuali şi analişti, care spun că Rusia a invadat Ucraina şi şi-a anexat Crimeea prin forţă militară şi Occidentul trebuie să răspundă acestei agresiuni şi încălcări a tratatelor internaţionale prin sancţiuni sau chiar prin intervenţie armată.

Pe ciumpalacii care au căzut în plasa acestor manipulări îi îndemn să se uite mai întâi pe hartă! Dacă comparăm, ca suprafaţă, Crimeea cu restul Ucrainei, vedem că este o bucăţică de pământ cu ieşire la mare, mult mai mică decât restul teritoriului ţării. Fraierii care se lasă hipnotizaţi de propaganda vestică, nu observă că, în timp ce Rusia îşi anexează un mic teritoriu, care i-a aparţinut în trecut, pentru a-şi securiza frontiera de la Marea Neagră, Occidentul a înşfăcat cea mai mare halcă din Ucraina!

Ieri sau azi, noul guvern de la Kiev, adus la putere de Washington şi Bruxelles, a semnat acordul de asociere cu UE, acord pe care Ianukovici a refuzat să îl încheie. Dacă Ucraina va adera la UE, cel mai probabil fără referendum, după o lovitură de stat finanţată din exterior, aşa cum a fost şi la noi şi acest lucru trebuie privit ca un demers profund democratic şi liber consimţit, de ce nu ar fi privită la fel şi anexarea Crimeei la Federaţia Rusă, făcută prin referendum cu 90% în favoarea alipirii, dar cu prezenţa trupelor militare ruse?

În concluzie, ce motive ar avea acum UE şi SUA să asmută trupele NATO pe Rusia, când se aleg cu cea mai mare “pradă de război”? Ceea ce naivii au văzut ca fiind începutul unui război între Rusia şi Occident a fost de fapt o dezmembrare tacită a Ucrainei şi o rearanjare, de comun acord, a sferelor de influenţă!

Sursa: http://dantanasescu.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *