Selectați pagina

Scopul antihriştilor (luptătorilor cu Dumnezeu) este nimicirea chipului lui Dumnezeu din om

Scopul antihriştilor (luptătorilor cu Dumnezeu) este nimicirea chipului lui Dumnezeu din om

Depersonalizarea

Vrajmasii mei au zis rele mie: cand va muri si va pieri numele lui”(Ps. 40, 5)

Deseori credinciosilor care se pronunta impotriva codificarii electronice li se spune: ”ce legatura are aceasta operatie tehnica formala de atribuire a codului personal de identificare sau altor identificatori electronici cu religia, cu sfera moral-spirituala?

Relatia in cauza devine clara atunci cand se descopera sensul duhovnicesc al acestei ”operatii”. 

Atribuirea pe viata a codului neschimbat de identificare este de fapt inlocuirea numelui propriu cu numarul, inlocuirea substantivului cu numeralul. Sa comparam: Petru-cine?,123- al catulea? Adica al catulea esti, care iti este numarul? Toate acestea vorbesc despre depersonalizare, despre pierderea personalitatii si a numelui, adica inseamna si pierderea vietii vesnice. Numarul personal se da de sistemul computerizat si se utilizeaza in toate sferele de existenta pentru ca numele omului pe totdeauna sa se stearga din Cartea Vietii. 

”Salbaticia”, adica pierderea personalitatii, in sens spiritual este direct legata cu pierderea numelui, fiindca numele indica ceea ce este mai important in om – personalitatea lui. ”Numele presupune o personalitate sau alta. Despre cuvant putem vorbi referindu-ne la orice obiect; despre nume insa – doar cu referire la personalitate sau in genere la un obiect personalizat”.(A. S. Losev)

”Numele este ultima expresie in cuvant a inceputului personal, asa precum numarul – a celui impersonal.”(Prot. Pavel Florenski). Daca numele este nucleul personalitatii, masura neschimbata a subiectului, atunci numarul este masura neschimbata a obiectului. Iata de ce Apocalipsa numeste numele ”numeric” ” al fiarei”,”animalic”. ”Al fiarei” semnifica depersonalizarea, care il lipseste pe om de demnitatea asemanarii dumnezeiesti a fiintei lui nemuritoare, care il preface intr-o fiinta dobitoceasca, in fiara,intr-o anexa a sistemului impersonal computerizat, intr-un mecanism dirijabil, marcat de niste cifre neinsufletite, adica de numele ”numeric”. Daca numele omului este insemnarea si certificarea personalitatii lui, atunci ”numele” numeric, (mai bine zis numarul in locul numelui) este insemnarea si adeverirea pierderii personalitatii, dezicerea de ea, dezicerea de sine insusi. Prin nume omul se prezinta drept persoana, iar prin numar drept obiect.

(…)

Astazi, peste tot, omul nu este prezentat ca persoana sau personalitate, ci ca un numar. Sistemul informational electronic il preseaza pe om, prefacandu-l intr-un obiect informational. Prin aceasta se incalca demnitatea personalitatii umane. De aceea ar fi o  mare autoamagire sa consideram un asemenea fenomen precum atribuirea identificatoarelor numerice ca ceva in sine, iar nu in contextul epocii moderne ”de fiara”.  Insasi ideea inlocuirii numelor personale date de Dumnezeu oamenilor cu cifre impersonale moarte poate apartine doar dusmanului neamului omenesc, diavolului, ”marelui balaur-fiara” si capeteniei (”tatalui”) ”salbaticiei” in lumea creata de Dumnezeu a fapturilor rationale. Nu in zadar in traditia ortodoxa , pentru satana si alte duhuri cazute sunt folosite chipuri de fiare(balaurul, sarpele, tapul, lupul, cainele, samd) sau alte particularitati ale firii animalice (coarne, copita, coada, blana, gheare).

Aici, pe pamant, aceasta idee satanica o transpun in viata nefericitele slugi ale diavolului si liderii ”tainei faradelegii” – sionistii si masonii, fauritorii ”noii ordini mondiale”  – anticrestine – imparatia ”fiarei”. Este binecunoscut faptul ca ”tatal satanismului modern” Alister Crowley(1875-1947) se numea pe sine ”fiara din Apocalipsa”.

(…)

Depersonalizarea si moartea duhovniceasca a fiintelor rationale este hrana satanei , asa precum pentru Dumnezeu ”mancare si bautura ”este lucrarea de mantuire a personalitatilor create de El pentru viata vesnica. 

Asadar, iata care sunt verigile acestui lant: racirea dragostei, instrainarea, pierderea personalitatii, (”animalitatea”), pierderea numelui. Nu in zadar Sf. Ioan Teologul a ales(mai bine zis Insusi Domnul i-a descoperit) acest chip – ”al fiarei”. Temelia dragostei este recunoasterea si acceptarea personalitatii altuia si a altora fiindca dragoste inseamna comunicarea intre personalitati.

Sa nu viclenim: daca azi acceptam enumerarea electronica, ceea ce presupune depersonalizarea si indobitocirea aproapelui, inseamna ca nu avem in noi dragostea lui Hristos. Faptul ca suntem de acord cu viata in care aproapele nostru va fi identificat prin numar vorbeste despre aceea ca privim la lume cu ochii diavolului, adica rece, instrainat, ”dintr-o parte”, ”animalic”, fara a recunoaste personalitatile apropiatilor nostri, considerandu-i niste obiecte sau lucruri. Insa prin aceasta si noi ne pierdem propria personalitate. Sa ne amintim sfatul Sf. Ignatie Breancianinov: ”Schimba-ti privirea asupra aproapelui”. In aceste cuvinte e chemarea de a vedea lumea cu ochii lui Dumnezeu, iar nu cu ochii satanei.

Numele numeric nu exprima doar ideea multimii depersonalizate, ci totodata semnifica apartenenta, conectarea obiectului cu numar la sistem, in cazul dat – a omului identificat la sistemul ”fiarei”. De aceea acordul nostru de azi cu primele elemente ale viitoarei dictaturi antihristice inseamna, conform Apocalipsei, inchinare la ”fiara”, coparticipare la construirea imparatiei ”fiarei”, cand oamenii se vor preface intr-o biomasa depersonalizata, cibernetizata, in bioroboti cu microcipuri implantate, adica purtatori ai numelor numerice implantate sub piele. Cand suntem de acord cu acest sistem (lucru despre care vorbeste includerea noastra in el), inseamna ca nu avem in noi dragoste, ca in inima noastra e doar raceala si indiferenta fata de aproapele. Noi il ucidem in inimile noastre, cu toate ca gura noastra spune ca principalul este de a-L avea in inima pe Hristos. Insa Hristos se salasluieste in inima iubitoare, in care este durere pentru aproapele, suferinta si compatimire. De exemplu, Parintele Paisie Aghioritul isi semna epistolele sale despre semnele ”vremurilor de pe urma” astfel:”Cu multa durere si dragoste intru Hristos”.

In afara de aceasta, crestinul care este de acord cu acest sistem al ”fiarei”, se posteaza pe sine de partea (stanga) dusmanilor Ortodoxiei si totodata isi exprima acordul ca acest sistem antihristic sa fie folosit pentru prigoana crestinilor adevarati si nefatarnici. In Sfanta Scriptura crestinii tradatori si fatarnici sunt numiti frati mincinosi. 

Slujitorii satanei si luptatorii cu Dumnezeu orbiti, ca si ”tatal”lor, ii considera pe toti oamenii turma de dobitoace. Dupa cum se stie, conform Talmudului, toti crestinii si in genere neevreii, sunt ”goi” care n-au nici familie, nici avere, nici suflet, precum fiarele. Invatatura lor Sulhan Aruh prescrie ca goii nu trebuie socotiti oameni, evreului i se interzice cu strictete sa salveze pe goi de la moarte, asupra goilor pot fi puse experimente, pot fi incercate medicamente si otravuri, la judecata evreul nu are dreptul sa fie martor in folosul neevreului, neevreul este mai rau decat cainele(H. Misnat,227)samd.

”Pentru evrei tarile sunt niste spatii in care masele populare sunt asemeni unor animale de tractiune, scrie cunoscutul analist al ”problemei evreesti” Iu. M. Ivanov, formand temelia impersonala de robi a bunastarii statale: oamenii in ele, din punctul de vedere al evreilor, fiind doar forma inferioara a zoologiei internationale. ”Goii sunt o turma de berbeci, iar noi suntem pentru ei lupi. Dar voi stiti ce se intampla cu oile cand in staul intra lupii?...”, se spune in ”Protocoalele inteleptilor din Sion”.

Scopul antihristilor (luptatorilor cu Dumnezeu) este nimicirea chipului lui Dumnezeu din om, batjocorirea, depersonalizarea omului. Lovitura de gratie a ”tainei faradelegii” permanent este indreptata impotriva personalitatii, individualitatii. 

(…)

Marele economist american, vestitul militant politic si social Lindon Larush, care si-a dedicat multi ani ai vietii luptei cu oligarhia financiara mondiala, spune: ”Pentru schimbarea mentalitatii de catre adeptii guvernarii mondiale a fost lansata in mase ideologia anticrestina a ”Noii ere”(New Age”). Ea neaga ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iar in loc de aceasta introduce in constiinta maselor inchipuirea despre om ca despre un animal desfranat. Anume in acest scop a fost lansata in mase asa-numita cultura a rockului, sexului si drogurilor(rock-sex-drug culture). Anume in acest scop, inspirandu-se din exemplul Imperiului Roman, constructorii noii utopii au inceput sa sustina si sa promoveze homosexualismul si alte perversiuni sexuale. Ei s-au obisnuit sa se comporte cu oamenii ca si cu niste dobitoace irationale, care orbecaiesc cu supusenie in directia in care sunt manate. De aceea conducerea oligarhiei mondiale, pe de o parte nu este interesata de cresterea populatiei, iar pe de alta parte inventeaza mijloace de indobitocire a omului. Iata de ce peste tot se introduce subcultura de cea mai joasa si vulgara speta. 

Si daca noi astazi tacem si nu marturisim Adevarul Sfant al lui Dumnezeu, fiind de acord cu sistemul ”fiarei’, nu inseamna oare ca ne-am prefacut deja intr-o turma necuvantatoare, intr-o gloata de impersonali, de ”goi”, cum si vor sa ne vada uratorii de Hristos, ”arsi intru a sa cunostinta”(I Tim. 4,2) si al caror ”tata” este diavolul?”

Sursa: ”Taina fiarei, Talcuirea Apocalipsei – Despre semnele sfarsitului lumii”. Cartea este tradusa si tiparita cu binecuvantarea IPS Vladimir, arhiepiscop al Poceaevului in anul 2007

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке