Selectați pagina

„Scopul agenţiilor secrete americane este controlul total al populaţiei”, susţine William Binney, fost direcor NSA

„Scopul agenţiilor secrete americane este controlul total al populaţiei”, susţine William Binney, fost direcor NSA

agentii secrete americaneO majoritate covârşitoare a convorbirilor noastre telefonice sunt colectate şi arhivate de către Agenţia de Securitate Naţională americană, susţine William Binney, fost director tehnic al acesteia.

Celebrul  deconspirator William Binney, fost director tehnic în cadrul Agenţiei de Securitate Naţională (NSA), a susţinut o serie de declaraţii cu privire la practicile şi metodele agenţiei în ceea ce priveşte telecomunicaţiile şi drepturile constituţionale la viaţă privată şi intimitate.
Cel puţin 80% din convorbirile audio sunt colectate şi arhivate de NSA, a declarat fostul specialist în codare, William Binney.
Acesta susţine că scopul ultim al agenţiei americane este controlul total asupra populaţiei, o acuzaţie din ce în ce mai răspândită în rândul criticilor modului în care agenţia îşi desfăşoară activitatea.
Agenţia minte în privinţa a ceea ce păstrează, a susţinut unul dintre cei mai importanţi deconspiratori  ce a lucrat pentru celebra organizaţie de spionaj, la o conferinţă organizată de Centrul pentru Jurnalism de Investigaţie în data de 5 iulie la Londra.
Binney a demisionat din cadrul agenţiei imediat după atacurile teroriste din 2001, fiind „dezgustat” de noile metode prin care NSA-ul îşi desfăşura activitatea, şi mai ales datorită supravegherii populaţiei civile pe care agenţia începea s-o desfăşoare.
„Cel puţin 80% din cablurile de fibra optică din lume trec prin Statele Unite”, a declarat acesta. „Asta nu e o coincidenţă, permiţând guvernului american acces la toate comunicaţiile îndreptate spre teritoriul american. Cel puţin 80% din convorbirile telefonice, nu doar metadata, sunt înregistrate şi arhivate în Statele Unite. NSA-ul minte când declară cu nu deţine asemenea informaţii, “ a declarat Binney la întâlnirea cu jurnaliştii britanici.
Fostul director al agenţiei nu are nicio dovadă pentru a-şi putea susţine acuzaţiile, deoarece, la momentul demisie, nu a luat niciun document cu el care să incrimineze agenţia. Cu toate acestea, Binney insistă că organizaţia pentru care a lucrat minte când vorbeşte despre practicile, dar mai ales scopurile pentru care adună informaţii. În opinia sa, o hotârâre recentă a Curţii Supreme americane l-a convins că agenţia nu se va opri până ce nu va controla întreaga populaţie.
„Scopul ultim al NSA este controlul întregii populaţii”, a mărturisit Binney, “dar sunt puţin optimist datorită unei decizii date de Curtea Supremă cu privire la necesitatea unui ordin judecătoresc înainte de a putea intercepta comunicaţiile unui telefon.”
În timpul conferinţei, Binney(foto dreapta) l-a lăudat pe Edward Snowed, celebrul spion-turnător, pentru răspândirea informaţiilor clasificate şi pentru că a atras atenţia întregii lumi cu privire la programul de spionaj global al agenţiei americane. Ultimele informaţii pe care acesta le-a dat publicităţii arată că cea mai mare parte a comunicaţiilor interceptate sunt de la oameni obişnuiţi, fără nicio conexiune cu terorismul.
NSA-ul a adunat detalii „extrem de intime” despre cetăţeni obişnuiţi, aşa cum au dovedit documentele deţinute de Snowden. Washingtonul şi-a apărat programul de spionaj, susţinând că interceptează numai indivizi suspectaţi de terorism care plănuiesc atacuri împotriva Statelor Unite. Binney susţine că această afirmaţie este o minciună şi că practica de spionaj în masă „n-a reuşit să oprească niciun atac până acum”.
Mărturiile despre programele de spionaj americane au atras critică şi indignare a nivel internaţional,. Un judecător american a numit aceste practici „aproape orwelliene în natura lor.”. Cancelarul german Angela Merkel a fost de asemenea şocată de modul în care americanii îşi desfăşoară activităţile în cadrul agenţiilor de spionaj, comparându-le cu practicile Stasi, fosta poliţie secretă est-germană.
Sursa: adevarul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *