Selectați pagina

Şcolile din Moldova se confruntă cu lipsă de profesori. Anul şcolar începe cu posturi neocupate

Şcolile din Moldova se confruntă cu lipsă de profesori. Anul şcolar începe cu posturi neocupate

scoalaŞcolile din Republica Moldova continuă să se confrunte cu deficitul de cadre didactice. În acest an, peste 500 de locuri rămân vacante, care urmează a fi completate cu cadre didactice angajate prin cumul.

Conform datelor prezentate de comisiile de repartizare a absolvenţilor în câmpul muncii, în anul școlar 2014-2015 circa 600 de tineri specialiști vor fi încadrați în școlile din țară, însă, sistemul se confruntă în continuare cu deficit de cadre.

În acesr an, procesul de studii va fi organizat pentru circa 353,1 de mii de şcolari din 1 374 de instituţii de învăţământ preuniversitar în care activează în jur de 32 de mii de cadre didactice.

Astfel, la dispoziția elevilor vor fi puse 22 de titluri de manuale pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, inclusiv două titluri noi care au fost editate pentru prima dată. 11 titluri de manuale au fost traduse în limba rusă.

Peste 34 de mii de copii vor merge pe 1 septembrie în clasa I. Cu acest prilej, Ministerul Educației le va oferi în dar câte un Abecedar, acest fiinf primul manual şcolar.

Sursa: http://independent.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *