Va rog trimiteți catre scoli pe mail, fax prezentul Memoriu. Completati cu datele dvs si ale copiilor dvs. Ulterior trimiteti Memoriul catre PRIMARII, Prefecturi, Inspectorat, Min. Invatamantului,

Va urez succes!

CATRE
SCOALA/LICEUL…….
ORAS……. JUDET…..

STIMATE DOMNULE DIRECTOR

Subsemnatii…….,…………, domiciliați……………………………..…………………………………….,

În calitate de parinti ai elevului………………… , înscris in cls a …………, avand in vedere Ordinul Comun al.MS si MEC nr. 5487/1494/2020 -Anexa 1-Ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei COVID-19, precum si scenariul prin care ati inteles sa începeți anul scolar 2020-2021, fara consultarea prealabila a părinților, desi suntem actori principali in cadrul procesului de invatamant, instituind obligatii in sarcina noastra in calitate de parinti, precum si in sarcina minorilor, fara nicio excepție si fara posibilitatea de a ne expune punctul de vedere, incalcand astfel Lg.1/2011 – Lg. Educatiei nationale, art. 34 din Constitutia Romaniei prin care dreptul la sanatate este garantat de catre Statul Român, Lg. 272/2004 -privind promovarea drepturilor și interesului copilului, normele dreptului civil cu privire la exercitarea autoritatii părintești, incalcand flagrant interesul superior al copiilor si drepturile parintilor in exercitarea autorității parintesti, va aducem la cunostinta urmatoarele:

1. COPILUL NOSTRU NU VA PURTA MASCA! INTERZICEM CATEGORIC ORICE INGERINTA SI ORICE INCALCARE A DREPTULUI COPILULUI NOSTRU DE A RESPIRA LIBER, FARA NICIO CONSTRANGERE, DE A SE PUTEA EXPRIMA LIBER SI FARA AFECTAREA PSIHOLOGICA A ACESTUIA. Consideram ca obligativitatea purtarii mastii este o ingerinta nepermisa in viata privata a minorului, precum si un atac nepermis la sanatatea sa, in conditiile in care peste 90% din mastile puse in circulatie pe piata romaneasca SUNT NECONFORME si NU EXISTA NICIUN STUDIU DE SPECIALITATE ACCEPTAT LA NIVEL UE CARE SA ATESTE CA PURTAREA MASTII PREVINE SI APARA DE SARS-COV-2. In plus, masca aduce atingere procesului de invatare si exprimare, astfel incat ascunde mimica fetei, afecteaza pronuntia si altereaza procesul educational. Mai mult, efectul psihologic este unul devastator si cu impact nimicitor asupra viitorului acestuia, constituind un adevarat abuz emotional si frica perpetua de a se imbolnavi, dar mai ales teroarea pe care o instituiti cu buna stiinta inducând groaza de a se face vinovat de imbolnavirea altora. Atenție, aceleasi probleme le au si cadrele didactice!

2. INTERZICEM ORICE DEZINFECTANT CARE NU ESTE BIO! Copilul nostru nu se va dezinfecta cu niciun dezinfectant impus de institutia dvs pana cand nu ni se va prezenta dezinfectantul, procedura de achizitie, producătorul, efectele adverse pe termen mediu si lung si STUDIILE LA NIVEL UE CARE ATESTA FARA NICIUN DUBIU CA DEZINFECTAREA EFECTUATA ATAT DE DES, ASTFEL CUM ESTE IMPUSA IN GHIDUL MENȚIONAT, NU ESTE DAUNATOARE PIELII COPIILOR SI CARE SUNT FACTORII DE RISC PENTRU PIELEA ACESTORA.

3. NU ACCEPTAM PEREȚI DESPĂRȚITORI DE PLEXIGLAS PENTRU COPIII NOSTRI! Școala trebuie sa instituie o stare de placere a actului educational si nu un cadru de penitenciar, in care copiii sa se simta amenintati continuu si intr-un sistem totalitar in care nu mai au nici dreptul de a socializa.

4. INTERZICEM CATEGORIC ORICE TUNELE CU DEZINFECTANTI PRIN CARE COPIII NOSTRI AR FI NEVOITI SA TREACĂ LA INTRAREA SI IESIREA DIN INSTITUȚIA DE ÎNVĂȚĂMÂNT. Afecteaza ochii, caile respiratorii, pielea, psihicul.

5. INTERZICEM CATEGORIC ORICE ACT DE NATURĂ MEDICALA, INCLUSIV TRIAJ EPIDEMIOLOGIC FARA PREZENTA SI ACORDUL NOSTRU.

6. INTERZICEM CATEGORIC ORICE PRESIUNE ASUPRA PSIHICULUI COPILULUI NOSTRU CU PRIVIRE LA INSTITUIREA REGULILOR DIN GHIDUL MENTIONAT, PRECUM SI ORICE AMENINTARE DE ORICE NATURA CU PRIVIRE LA INCALCAREA ACESTUI GHID. Nu puteti impune unui copil sa nu respire, sa nu se joace, sa nu rada, sa nu se îmbrățișeze etc cu colegii/prietenii sai.

7. RESPINGEM CATEGORIC EXERCITAREA ACTULUI EDUCATIONAL DE CATRE CADRELE DIDACTICE CU MASCA SI/SAU VIZIERA, ACESTEA AFECTAND GRAV PRONUNTIA, PROCESUL DE INVATARE, EXPRIMAREA CORECTA, (DISTORSIONAND EVIDENT SUNETELE), PRECUM SI INSTITUIND TEROAREA ASUPRA MINORILOR, INDUCÂNDU-LE IDEEA DE PERICOL CONTINUU, SPAIMA, FRICA DE IMBOLNAVIRE, SI MAI ALES FRICA DE SOCIALIZARE.

8. RESPINGEM CATEGORIC INTERDICȚIA INTRARII IN SCOALA A PARINTILOR, IN CONDITIILE IN CARE ESTE OBLIGATORIU SA STIM CARE SUNT CONDITIILE IN CARE ISI DESFĂȘOARĂ COPIII ACTIVITATILE LA SCOALA. Este obligatia noastra de parinti sa urmarim îndeaproape activitatile copiilor nostri, mai ales la scoala.

9. INTERZICEM CATEGORIC ORICAREI PERSOANE, IN AFARA CELOR INSTITUITE DE NOI CU ACESTE DREPTURI, SA EXERCITE PRESIUNI ASUPRA COPILULUI NOSTRU, SA IA DECIZII IN CEEA CE-L PRIVESTE FARA INSTIINTAREA, CONSULTAREA SI ACORDUL NOSTRU EXPRES EXPRIMAT, SA IL IZOLEZE, SA IL TRANSPORTE, SA IL DUCA LA SPITAL ETC, ORICE ACT DE ORICE NATURA SA II AFECTEZE INTEGRITATEA FIZICĂ SI PSIHICA FACAND OBIECTUL ACTIUNILOR IN JUSTITIE SI PLANGERILOR PENALE IMPOTRIVA INSTITUTIEI DVS, CAT SI A TUTUROR PERSOANELOR IMPLICATE.

10. NU SUNTEM DE ACORD CU INCEPEREA ANULUI SCOLAR IN FORMA IMPUSA/RECOMANDATA DE ORDINUL MS SI MEC 5487/1494/2020, MAI ALES CA ACESTA MENȚIONEAZĂ IN PREAMBUL FAPTUL CA „NICIO ACTIVITATE IN COMUNITATE NU ESTE ABSOLVITA DE RISCURI „ și „IMPLEMENTAREA MĂSURILOR RECOMANDATE ÎN ACEST GHID NU ELIMINĂ RISCURILE DE TRANSMITERE A VIRUSULUI SARS-COV-2, CI DOAR CONTRIBUIE LA DIMINUAREA ACESTORA.”
Sa impuneti astfel de reguli aberante fara nicio garantie, aruncand raspunderea pe noi, parintii, si mai mult, pe copiii nostri, ghidul fiind realizat cu desconsiderarea totala a naturii copilului si a comportamentului lui normal, constuie un adevarat abuz, instituind teroare si un regim totalitar pe care le respingem categoric in integralitate. Mai mult, nicio lege, niciun ordin, nicio dispozitie nu pot conditiona învățământul de stat, care este obligatoriu si gratuit, iar statul trebuie sa garanteze respectarea drepturilor copiilor noștri la o viata frumoasa, sigura, sanatoasa (ceea ce implica si sanatate de natură psihologica), dvs neavand dreptul sa alterati procesul educational si accesul liber si neîngrădit la educatie.

11. ORICE INCALCARE A CELOR MENȚIONATE IN PREZENTA, NELIMITANDU-SE LA ACESTEA, IN LEGĂTURA CU DREPTURILE, LIBERTATILE SI INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI, VOR FI ASPRU SANCTIONATE DE CATRE NOI, PARINTII, URMÂND SA VA ACTIONAM PE TOTI IN JUDECATA, SA FORMULAM PLANGERI PENALE, PRECUM SI SA CEREM DESPAGUBIRI, PRECUM SI SA SESIZAM TOATE ORGANISMELE INTERNAȚIONALE CU INCIDENTA IN PREZENTA CAUZA.

12. DACA NU SUNTETI IN STARE SA ÎNCEPEȚI ANUL SCOLAR INTR-O ATMOSFERĂ DE NORMALITATE, CA SI INAINTE DE PANDEMIE, PRECUM AU INCEPUT MAJORITATEA STATELOR EUROPENE, SOLICITAM SA GĂSIȚI ALTERNATIVA DE HOMESCHOOLING, ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANTA ETC, URMÂND CA STATUL SA ACOPERE TOATE COSTURILE LEGATE DE ACEST FEL DE ÎNVĂȚĂMÂNT SAU, FATA DE INCOMPETENTA SI ABUZURILE EXERCITATE IMPOTRIVA COPIILOR NOSTRI, SA DEMISIONATI, LASAND LOCUL PROFESIONISTILOR.

DATA SEMNATURA

Autor: Avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă

Puteți descărca acest formular în format word de aici – catre-scoala sau în format pdf de aici – catre-scoala