Selectați pagina

Schismaticul ucrainean Epifanie va fi pomenit pentru prima dată de către greci la slujba din 19 octombrie

Schismaticul ucrainean Epifanie va fi pomenit pentru prima dată de către greci la slujba din 19 octombrie

Mass-media din Grecia presupune că deja la 19 octombrie Primatul Bisericii Ortodoxe din Grecia îl va pomeni la Liturghie pe liderul BOaU.

Astfel a fost publicat un posibil scenariu privind procedura de recunoaștere a BOaU de către Biserica Ortodoxă a Greciei.

În special, potrivit agenției “Orthodoxia News”, “în conformitate cu protocolul bisericesc, arhiepiscopul Ieronim va transmite în zilele următoare o comunicare Primatului Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Mitropolitului Kievului Epifanie, pe care fiecare biserică o transmite ca răspuns la “scrisoarea de pace” prin care se proclamă alegerea (noului Primat – n.ed.)”.

În plus, potrivit agenției, “este foarte probabil că arhiepiscopul Atenei și al întregii Greciei va merge la Salonic unde va sluji împreună cu Patriarhul ecumenic sâmbăta viitoare în Biserica în cinstea Icoanei Maicii Domnului Necreată – Panagia Acheiropoietos”.

Sursele agenției relatează că Patriarhul Constantinopolului “va vizita a doua capitală la invitația mitropolitului Antim de Salonic. Apoi va pleca într-o călătorie de pelerinaj la Muntele Athos (19-22 octombrie 2019)”.

La rândul său, conform publicației profanariote “Orthodoxia.info”, “anume la această slujbă (sâmbătă, 19 octombrie – n.ed.) numele Mitropolitului Epifanie va fi pomenit pentru prima dată”.

Anterior Patriarhul Bartolomeu i-a mulțumit arhiepiscopului Ieronim pentru decizia luată față de BOaU.

Surse:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/i-epomeni-imera-tis-apofasis-tis-ierarxias-gia-to-oukraniko-stin-ellada-anamenetai-o-oikoumenikos-patriarxis/

https://orthodoxia.info/news/αποκλειστικο-πότε-θα-μνημονεύσει-ο-αρ/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *