Selectați pagina

Schismaticul ucrainean Epifanie afirmă că Patriarhiile care nu le recunosc autocefalia, nu recunosc nici propria lor autocefalie

Schismaticul ucrainean Epifanie afirmă că Patriarhiile care nu le recunosc autocefalia, nu recunosc nici propria lor autocefalie

Conducătorul BoaU este convins că de recunoaşterea BOaU depinde „starea Ortodoxiei Ecumenice”.

Cine nu recunoaşte autocefalia BOaU – pune la îndoială întreg mecanismul prin care alte Biserici şi-au căpătat autocefalia. Despre acest lucru într-un interviu cu «Ukrinform» a spus liderul noii structuri religioase Epifanie Dumenko.

Potrivit lui, BOaU în prezent «se mișcă destul de intens în direcția recunoașterii autocefaliei de către Biserica Ortodoxă Elină». El crede că după ce cineva primul va recunoaște BOaU, ceilalţi «vor hotărî deja mai ușor această întrebare».

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist despre faptul de ce procesul de recunoaștere a autocefaliei noastre se mișcă atât de lent, Dumenko a menționat că «în acest caz, Moscova ne stă în cale», care «încearcă destul de intens să influențeze ierarhii tuturor Bisericilor ortodoxe locale pentru a dovedi că acest act din partea Patriarhului Ecumenic este «necanonic, invalid», etc».

În pofida acestui fapt, Epifanie este convins că «cu timpul bisericile rând pe rând vor recunoaște statutul nostru autocefal».

În opinia sa, «dacă unele biserici nu recunosc acest act, în consecință, ei pun la îndoială şi autocefalia lor, care a fost dată unei anumite biserici în același mod și aceasta a fost clar declarat de unul dintre ierarhii care a fost investit de Biserica Greciei să proclame acest lucru.

El a spus că «nu avem nici măcar dreptul de a argumenta acest act, trebuie să sprijinim și să recunoaștem pur și simplu acest act al Patriarhului Ecumenic privind autocefalia Bisericii ucrainene, pentru că dacă nu facem acest lucru, vom pune la îndoială întreg mecanismul prin care alte Biserici şi-au căpătat autocefalia».

Din sursele UJO cunoaştem că Mihail Saakaşvili a discutat cu Epifanie procesul de recunoaştere din partea altor Biserici, inclusiv din partea Bisericii Ortodoxe georgiene.

Sursa: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2715379-epifanij-mitropolit-kiivskij-i-vsiei-ukraini-predstoatel-pcu.html

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке