Selectați pagina

Schismaticii ucraineni şi toți cei care au comuniune euharistică cu ei au fost daţi ANATEMEI în Duminica Ortodoxiei

Schismaticii ucraineni şi toți cei care au comuniune euharistică cu ei au fost daţi ANATEMEI în Duminica Ortodoxiei

Un preot al Bisericii Ortodoxe a Greciei l-a anatemizat pe Dumenko și pe toți cei care au comuniune euharistică cu BOaU.

schismaticii ucraineni nu sunt ortodocsi

Schismaticii ucraineni şi toți cei care au comuniune euharistică cu ei au fost daţi ANATEMEI în Duminica Ortodoxiei

Pe 21 martie 2021, de Sărbătoarea Triumfului Ortodoxiei, un cleric al Bisericii Ortodoxe a Greciei, protopresbiterul Anghelos Anghelakopoulos a anatematizat Biserica Ortodoxă a Ucrainei schismatică și pe conducătorul acesteia Epifanie Dumenko, relatează Myrophoros.blogspot.com.

Preotul a introdus mai multe noi anateme în textul tradițional al Sinodiconului, citit în săptămâna Biruinței Ortodoxiei, printre care au răsunat anateme pentru „pseudo-biserica schismatică din Ucraina condusă de schismaticul și ereticul și falsul mitropolit al Kievului și a toată Ucraina Epifanie Dumenko și toți cei care au cu ei comuniune euharistică”.

Protoprezbiterul Anghelos Anghelakopoulos a anatematizat și „așa-numitul „Tomos de autocefalie”, pe care Patriarhia Ecumenică l-a acordat pseudo-bisericii schismatice din Ucraina”.

Practica completării Sinodiconului cu anatematisme noi nu este o inovație și are menirea să ofere un răspuns teologic la problemele actuale ale contemporaneității.

Protoprezbiterul Anghelos Anghelakopoulos s-a născut la Farsal pe 23 octombrie 1981. A studiat teologia la Facultatea de Teologie a Universității Aristotel din Salonic, unde a obținut diploma de excelență în 2003. A dobândit masteratul cu mențiune în 2008 și în prezent urmează studii de doctorat la aceeași facultate.

Pe 31 martie 2012 a fost hirotonit preot de către Mitropolitul Serafim al Pireului. Timp de un an și jumătate a ocupat funcția de secretar al Departamentului pentru erezii și religii din Mitropolia Pireului. În septembrie 2019 a fost transferat în Eparhia de Kythira și Antikythira, unde slujește până în prezent.

Protoprezbiterul Anghelos este ucenicul unuia dintre cei mai renumiți duhovnici athoniți de la sfârșitul secolului al XX-lea, egumenul mănăstirii Grigoriat, arhimandritul Gheorghe (Kapsanis).

Amintim că potrivit Mitropolitului Serafim al Pireului, Tomosul acordat BOaU este cel mai tragic eveniment din ultimii ani.

Sursa: https://myrophoros.blogspot.com/2021/03/blog-post_21.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке