Selectați pagina

Schimbări importante în datele cu caracter personal în Moldova

Schimbări importante în datele cu caracter personal în Moldova

date-cu-caracter-personalComisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat modificări la legea cu privire la datele cu caracter personal.

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal va putea sesiza Curtea Constituțională pe subiecte de protecție a datelor cu caracter personal, scrie sputnik.md.

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat, marți, în prima lectură un proiect de lege în acest sens.

Proiectul oferă o definiție mai extinsă a datelor cu caracter personal, inclusiv amprente digitale, date biometrice, retina ochiului, vocea și alți factori specifici identității fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice sau sociale ale persoanei fizice.

La fel, modificările stabilesc o procedură clară de examinare a contestațiilor operatorilor de date cu caracter personal. Astfel, deciziile Centrului pot fi atacate doar în instanța de contencios administrativ.

În anul 2015, Centrul a efectuat 618 controale la cei 397 operatori și 715 sisteme de evidență a datelor cu caracter personal.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Dorin

    Ca să fie clar şi pentru mine, ce semnificaţie are această modificare, ce presupune ea? Care sînt consecinţele în urma acestor modificări?

    Răspuns
  2. TI

    Asa si eu am vrut sa intreb, pentru aistea mai putin carturari, e de rau sau de bine schimbarea aceasta?

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке