Selectați pagina

Scenariu american: 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite

Scenariu american: 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite

90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război între Rusia și Statele Unite, în primele ore de la izbucnirea lui.

N.r. – Acesta este un scenariu american. Viziunea părții adverse nu o cunoaștem. Se știe că americanii consideră că rușii vor ataca primii, însă rușii  (în persoana președintelui țării) afirmă că ei doar se apără.

“A năvălit Domnul asupra neamului potrivnic şi, când S-a pogorât, a pierdut pe duşmani. Să cunoască neamurile ce le aşteaptă că din porunca Domnului este războiul, iar el se supune poruncii Lui.” ( Înțelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah, 46, 8-9)

 

 

Studiul a fost realizat de experții de la Universitatea Princeton. Ei au simulat un conflict care ar începe cu folosirea armelor convenţionale. Rușii ar folosi primii arma nucleară, undeva în zona graniței dintre Germania și Polonia.

NATO ar riposta cu un atac nuclear în regiunea Kaliningrad iar conflictul s-ar transforma într-un război nuclear tactic.

Cercetătorii au realizat o simulare a unei posibile escaladări a activităţilor militare între Statele Unite şi Rusia, ţinând cont de poziţiile reale ale forţelor nucleare, obiectivelor şi evaluarea numărului morţilor. Conform estimărilor, în primele ore ale conflictului, mai mult de 90 de milioane de oameni vor fi ucişi şi răniţi, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Publicarea studiului vine în contextul în care Moscova a avertizat recent că, din cauza acțiunilor administrației Trump, riscul unui război nuclear a crescut.

Redactare G. Marina

Sursa: digi24.ro

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *