Selectați pagina

Scandal în Parlament din cauza zilei de 25 decembrie

Scandal în Parlament din cauza zilei de 25 decembrie

deputatiDeputații din Coaliția Pro-europeană a votat astăzi în prima lectură proiectul de lege cu privire la declararea zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare, care nu va trebuie înlocuită. Inițiativa legislativă nu a fost pe placul deputaților din PCRM care au cerut astăzi, în plenul Parlamentului, invitarea Mitropolitului Vladimir, pentru ca acesta să-şi expună poziţia privind sărbătorirea Crăciunului.

În cadrul ședinței deputatul PCRM, Sergiu Stati a spus că asemenea acțiuni duc la distrugerea creștinismului din țară.

„Recomand să vorbim cu mitropolia să vorbim cu cei care sînt slujitori și cred ca ar fi bine să invităm mitropolitul să fie prezent la aceste dezbateri, căci așa se încearcă distrugerea statului R. Moldova. Nu v dați șantajați” a spus Sergiu Stati.

În replică deputatul PL, Valeriu Munteanu acest proiect nu este unul fals, iar fiecare cetățean are dreptul să sărbătorească Crăciunul atunci cînd dorește.
„În familia mea cu copii noi sărbătorim pe 25 decembrie, iar in familia mare sărbătorim pe 7 ianuarie și prin această perspectivă toata lumea va găsi consens”, a spus Munteanu.

Într-un final proiectul a fost votat în prima lectură. În prezent ziua de 25 decembrie este declarată zi liberă, însă Guvernul a decis că aceasta trebuie să fie recuperată de 14 decembrie.

Sursa: noi.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

4 Comentarii

 1. marele Păcătos

  semi-evrei au venit la conducere, în toate partidele.

  Ce să vorbim de rău şi să judecăm?
  ce merităm – aceea şi ni se dă!

  “cine va sărbători pe stil vechi – să fie ANATEMA!”

  iată aşa simplu.

  hotărăsc fără Ierarh, fără Sf.Sinod.. demoNcraţie naturală!

  democraţie – liberi (fără) de Dumnezeu

  Răspuns
 2. anonim

  De cind lumea, Moldova a sarbatorit pe 7 ianuarie, acum au venit la putere maimutoii acestia si dicteaza legi cind pun pariu ca ei nici Tatal Nostru nu il stiu! De parca asta e o limba sa-i schimbi denumirea cind ai chef, ba romana, ba moldoveneasca, asta-i credinta, n-au ei cuvint de spus. Buneii sarbatoreau pe 7 si ce iese acum? ca acestia ce n-au idee de nimic alcatuiesc sarbatori numa ca sa le sufle in ceafa europenilor…..

  Răspuns
 3. Agnia

  DAR CU POPORUL CUM RAMINE??? FIINDCA GLASUL POPORULUI ESTE GLASUL LUI DUMNEZEU.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.