Selectați pagina

SCANDAL în Marea Britanie: Zeci de politicieni acuzați de PEDOFILIE, inclusiv un fost Premier

SCANDAL în Marea Britanie: Zeci de politicieni acuzați de PEDOFILIE, inclusiv un fost Premier

fost premierCurg acuzațiile de pedofilie împotriva fostului premier conservator Edward Heath, acesta devenind cea mai importantă figură publică implicată într-un scandal care zguduie de patru ani Marea Britanie și care, iată, a cuprins și clasa politică.

O afacere de moravuri din anii 1990, în care este implicat un minor, a fost mușamalizată atunci când s-a ajuns la numele lui Edward Heath? Acest lucru îl afirmă un fost ofițer de poliție, iar declarațiile sale au determinat serviciul intern din poliție să anunțe că deschide o anchetă împotriva  fostului prim-ministru din perioada 1970 – 1974.

Scandalul a ținut marți prima pagină a presei britanice, care amintea zvonurile cel-au înconjurat pe acest celibatar dur și fără copii, toată viața, până la decesul său, în 2005, la 89 de ani. Daily Mirror a publicat un interviu cu un sexagenar, a cărui identitate a fost păstrată secretă, și care afirmă că a fost violat de politician pe când avea doisprezece ani.

Faptele s-ar fi întâmplat în 1961, când Edward Heath era încă un simplu parlamentar, într-un apartament din Park lane, un bulevard șic din Londra. Presupusa victimă susține că l-a recunoscut pe Heath abia patru ani mai târziu, când i-a văzut fotografia în ziar: „Am înțeles atunci de ce nimeni nu a vrut să mă creadă. M-au făcut mincinos, mitoman.”

Brian Binley, fost deputat și consilier al lui Edward Heath, a apreciat că acuzațiile sunt „foarte greu de crezut”. El a declarat la BBC: „Edward Heath avea o viață foarte retrasă, nu avea mulți prieteni. Trebuie să fim foarte prudenți cu asemenea declarații. Se spune că nu iese fum fără foc, dar cu toții știm că uneori se întâmplă și asta.”

Totuși fumul se îngroașă de la o zi la alta, cu acuzații noi de pedofilie care de patru ani apar într-un ritm susținut. Scandalul a atins mai întâi mediul artistic, în urma declarațiilor lui Jimmy Saville, fost animator la BBC, mort în 2011 și descris de Scotland Yard drept „cel mai feroce prădător sexual din istoria țării”.

În ultimele luni, atenția s-a mutat asupra mediului politic. În martie, serviciul de interne al poliției a deschis o anchetă în urma unor plângeri care acuzau o serie de polițiști că au acoperit acțiunile unei rețele de pedofilie în care erau implicați oameni politici, în anii 1970 – 2000. Una dintre presupusele victime, identificată cu apelativul Nick, a relatat anchetatorilor cum el și alți băieți erau conduși la diverse adrese din centrul și de la periferia Londrei, pentru a fi agresați sexual. El a acuzat inclusiv deputați și alte personalități de prim rang că ar fi implicate în uciderea a trei copii cu vârste între 7 și 16 ani.

În 2014, presa, confirmată de ministerele implicate, a dezvăluit că 114 dosare privind acuzații de abuzuri sexuale la adresa copiilor, între 1979 și 1999, au dispărut fără urmă. Parlamentarul laburist Simon Danczuk, a declarat luni seara pentru SkyNews: „N-am nici un fel de îndoială că un număr important de oameni politice și alți membri ai establishment-ului au comis abuzuri sexuale asupra copiilor și probabil continuă să o facă.”

The Guardian a scris că „cel puțin trei deputați din actualul Parlament” au fost semnalați poliției, bănuiți de abuzuri asupra copiilor. Vineri este programată o primă înfățișare la Tribunalul Westminster din Londra în dosarul Greville Janner, un membru al Camerei Lorzilor, de 86 de ani, inculpat de agresiuni sexuale asupra minorilor în perioada 1963-1988. Pe baza unor declarații date la poliție, cel puțin 260 de personalități publice, dintre care 76 de politicieni sunt implicați în scandaluri de pedofilie.

Indignarea crescândă a opiniei publice față de acest val de scandaluri a împins guvernul să anunțe luna trecută deschiderea „celei mai importante și ambițioase anchete din întreaga istorie a țării”. Rezultatele ei sunt așteptate în 2020.

Sursa: evzmd.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. PEDOFILIE in NORVEGIA: Retea de politicieni si oameni din justitie ce violau inclusiv bebelusi / Iata si alte cazuri de PEDOFILIE LA VARF din Marea Britanie, SUA, Lituania, etc. | Saccsiv - Weblog - […] SCANDAL în Marea Britanie: Zeci de politicieni acuzați de PEDOFILIE, inclusiv un fost Premier […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.