Selectați pagina

Satul din R.Moldova în care au rămas doar şase oameni. VIDEO

Satul din R.Moldova în care au rămas doar şase oameni. VIDEO

Satul Ciobanovca din comuna Grinăuţi, raionul Râşcani, riscă să dispară. În localitate au mai rămas şase băştinaşi, care îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când în sat locuia o comunitate de peste o sută de persoane, funcţiona un magazin, o moară şi o grădiniţă.

asile Goncear, autoproclamatul primar de Ciobanovca, spune că în cele aproape 40 de gospodării au mai rămas doar câteva suflete, scrie nordnews.md

„Mai erau copii. Dar acum au rămas doar bătrânii. Iată Vitalie trăieşte aici, Nataşa, Goreanschi, Liuba Slivca. Eu am două fiice, ambele sunt plecat în oraşu Liuberţ, Rusia”, spune Vasile Goncear.

Potrivit unui locuitor al satului, pe vremuri, la prăşit în remorcile a două camioane oamenii nu încăpeau: „Erau peste o sută de locuitori. Dar acum dacă pe drum trec doi trei oameni, e bine”.

Conform datelor oferite de primărie, dar şi de localnici, în ultimii ani, casele pustii din Ciobanovca au început să fie cumpărate de locuitorii din satele vecine, dar şi de unii orăşeni, care le-au transformat în căsuţe de vacanţă.

Potrivit recensământului din 2004, în Ciobanovaca locuiau 40 de persoane, iar până la destrămarea Uniunii Sovietice – peste 100.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *