Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa, a dat în judecată autorităţile judeţene şi naţionale, pentru a cere în instanţă anularea măsurilor de carantinare. Administraţia locală condusă de acesta consideră că măsurile de carantinare instituite până acum au fost total ineficiente, rata de infectare rămânând constantă, de aproximativ 7 la 1.000 de locuitori, dar este totodată nemulțumit şi că măsurile de carantinare se iau diferenţiat în unităţile administrativ teritoriale din judeţul Timiş.

horia bugarin

Sătul de carantină, un primar din România a dat în judecată autoritățile județene și naționale pentru noua carantină impusă comunei

“Majoritatea locuitorilor din Dumbrăviţa îşi desfăşoară activitatea în Timişoara sau în zona limitrofă acesteia, mai mult, peste 1.000 de copii din Dumbrăviţa activează la şcolile din Timişoara şi o carantinare doar a comunei rămâne, în aceste condiţii, total ineficientă. În plus, carantinarea repetată şi ineficientă afectează activitatea cetăţenilor comunei, afectează activitatea şcolară, care, în aceste condiţii, este pur şi simplu periclitată, pentru că îi scade calitatea din cauza desfăşurării în mediul on-line”, a transmis Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăviţa pentru adevarul.ro

Horia Bugarin a înaintat un memoriu Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSUT) şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care a explicat de ce măsura de carantinare este ineficientă, rata de infectare calculându-se pe un număr de locuitori mai mic decât cel real. „Suntem la a treia măsură de carantinare anul acesta. La începutul lunii ianuarie aveam o rată de infectare de 6,7/1.000, am fost din carantină în 30 ianuarie cu o rată de infectare de 6,11 la o mie de locuitori. Acum, rata de infectare este de 7,68. Am mai spus, măsura de carantinare doar a comunei Dumbrăviţa este total ineficientă. Se dovedeşte că rata de infectare nu scade”, mai spus Bugarin.

Trebuie menționat că și alte administrații locale au recurs la trimiterea în judecată a autorităților pentru măsurile de carantină dictate și majoritatea proceselor au fost câștigate de autoritățile locale. Primarul comunei Dumbrăvița spune că a avut întâlniri cu directorii supermarketurilor din comună pentru a restrânge numărule de clienți prezenți în același timp în magazine iar Poliția Locală a verificat de câteva ori respectarea măsurilor de evitare a răspândirii virusului în unitățile alimentare.