Selectați pagina

Satanizarea lumii… În SUA, sataniştii prin instanţă cer unei companie de film 50 mil. $ pentru folosirea imaginilor lor

Satanizarea lumii… În SUA, sataniştii prin instanţă cer unei companie de film 50 mil. $ pentru folosirea imaginilor lor

O comanie de film a promis să menţioneze pe satanişti în calitate de creatori ai statuii lui Baphomet, care apare într-un serial pe Netflix.

Organizaţia americană “Templul lui Satana” a cîştigat un proces împotriva companiilor Netflix şi Warner Bros, care potrivit sataniştilor, au folosit ilegal simbolul creat de ei al lui Baphomet. Despre asta ne relatează The Guardian.

La sfîrşitul lunii octombrie, pe Netflix a început serialul “Sabrina: Între lumină și întuneric” (titlul original – The Chilling Adventures of Sabrina) , într-unul din episoadele căruia apare o statuie a lui Satan sub forma lui Baphomet avînd doi copii lîngă ea.

Ca urmare a unui acord cu Warnes Bros şi Netflix, au ajuns la concluzia că creatorii serialului vor plăti nu numai compensatii materiale, dar şi vor menţiona pe autorii “Templului lui Satana” în episoadele care deja au fost filmate.

Anterior, membrii acestei organizatii au dat în judecată statul Arkansas, susţinînd că monumentul “Cele 10 Porunci” inaugurat de autorităţi este unul discriminatoriu. În locul acestor tablete cu 10 porunci, sataniştii au propus să ridice un monument în cinstea lui Baphomet. În acelaşi timp, activiştii organizatiei “Templul lui Satan” subliniază faptul ca ei folosesc simbolica ocultă pentru a lupta pentru pluralism religios şi îl percep pe satana ca un “personaj literal”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.