Selectați pagina

Satanism in Romania! Cine sunt sataniştii ascunşi pe internet şi ce vor?

Satanism in Romania! Cine sunt sataniştii ascunşi pe internet şi ce vor?

Site-urile satanice sunt locurile în care se întâlnesc internauţii adepţi ai lui Satan. Comunităţile satanice online numără mii de utilizatori, tineri şi mai puţin tineri, care cred în Biblia satanică şi se salută cu „Hail Satan“.

”Biserica Satanistă”, ”Bucuria lui Satan” sau ”Flacăra Neagră” sunt doar câteva din site-urile unde s-au adunat sataniştii români în mediul online. După numărul utilizatorilor şi al membrilor înregistraţi pe forumurile în care subiectul principal de discuţie este curentul satanist şi adularea lui Satan, comunitatea internaţilor români care împărtăşesc această credinţă depăşeşte 14.000.

Satanistii formeaza in online o comunitate nevazuta in care oameni de varste diferite, fara chipuri si nume reale au un singur crez: Satan. In comunitatile online in care Satan este venerat s-au adunat satanisti „traditionali”, ,,moderni” si ,,rebeli” mai toti avand drept carte de capatai in ideologie „Biblia Satanica”, cartea lui Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste”. „Satanismul este o religie a vietii, a pretuirii si implinirii acesteia. Nu exista nimic mai presus pentru noi decat a duce o viata fericita, lipsita de griji si restrictii imaginare create artificial. Satanistii sunt iluminati. Ei s-au trezit din minciunile si iluziile religiilor false, ipocrite, care nu fac altceva decat sa impiedice progresul real, atat al individului, cat si al umanitatii toate” este prezentarea facuta comunitatii pe site-ul bisericasatanista.org. Satanismul este considerat de adeptii lui „o religie a individului”, iar despre Satan adeptii cred este unul dintre „Cei Patru Printi Incoronati ai Iadului”, considerat a fi cel mai puternic.

In ce cred Satanistii

In bisericile online inchinate printului Iadului, satanistii isi predica credinta cu cartea lui Anton Szandor LaVey in mana. Membrii comunitatilor cred in Satan ca forta superioara divina si resping ideea vietii de apoi. „Avem doar o viata, de aceea nu trebuie sa o irosim, ci sa ne implinim in timpul ei. Astfel nu ne ordonam viata doar de frica a ceea ce va urma, ci in functie de cum vrem sa traim.Existenta unei vieti ,,dupa”, intrucat nu a fost demonstrata, nu este deci altceva decat o posibila iluzie, iar unul din principiile sataniste este: ,,Satana reprezinta existenta vitala, in loc de promisiuni spirituale irealiste!”, spun satanistii din online.

In comunitatile online sunt promovate cele noua pacate sataniste, preluate din Biblia Satanista, scrisa de Anton Szandor LaVey. Prostia, infatuarea, autoamagirea, solipsismul, conformismul, lipsa de perspectiva, orgoliul neproductiv, lipsa de estetica,uitarea trecutului ortodoxiei sunt considerate pacate capitale de catre adeptii satanismului.

Prostia e pacatul principal. ,,Mijloacele de informare promoveaza o prostie cultivata ca atitudine, care nu este doar acceptata, ci si laudata. Satanistii nu-si pot permite sa fie atinsi de prostie” este una dintre credintele celor care se inchina lui Satan.

Cine sunt satanistii din online.

Site-urile de profil au formuri in care satanistii par dispusi sa invete pe oricine, indiferent de varsta, care sunt principiile fundamentale ale bisericilor online dedicate lui Satan. Pe formuri se discuta orice: de la dezbateri legate de principiile sataniste, pana la retete de vraji si ritualuri de magie neagra. La sectiunile speciale dedicate experientelor personale, satanistii explica singuri cum au ajuns sa imbratiseze aceasta credinta. „Eu la inceput eram un crestin fanatic (poate am mai mentionat asta altundeva nu mai stiu) dar ii a 10-a am avut acea „cadere” si mi s-a „intunecat” vederea. Intr-un cuvantat m-am desteptat si am inceput sa caut.. am avut anumite revelatii, si intr-un final am gasit Biblia Satanica lui LaVey, care m-a ajutat sa aflu anumite chestii despre satanism, regasindu-ma in conceptia asta… Cand am gasit site-ul asta am gasit i Satanismul Modern si fiind de acord cu Satanismul Modern, momentan(insemnand ca daca gasesc ceva mai bun ma voi schimba) fiind Satanist Modern” este spovedania unui utilizator.

„Eu ma trag din parinti crestini . Cel putin tatal meu este crestin convins . Asa ca am unele motive din copilarie pentru a alege partea traditionala a crestinismului si satanismului ortodox .De mic copil am crezut in existenta lui Dumnezeu , insa , niciodata nu am fost de partea Sa . Am fost de o gramada de ori la manastire si la biserica cat am fost mic . Si ce am vazut acolo m-a socat pur si simplu . O gramada de oameni care se rugau DISPERATI cu D mare la Dumnezeu si degeaba . Se duc la altar , pupa un crucifix cu un om torturat si schingiuit , care pe langa asta mai este aproape gol pusca . Isi lasa balele pe cruce apoi vine altul si pune gura pe balele celuilalt. Este scarbos si revoltator . Am fost nevoit sa inghit religia crestina timp de 10-11 ani . A trebuit sa le accept cacaturile de porunci , reguli etc ca daca nu beleam pula . Copii sunt de mici obligati sa fie crestini . Sunt speriati , nu convinsi ca Dumnezeu este bun si Satan e rau sau nu stiu cum…Dar incet incet , m-am schimbat . Anticrestin pana in gat am ales exact inversarea Crestinatatii . Apoi am plecat la drum . Spre cunoastere. Spre teorii . Spre o alta religie , anume Satanismul . Traditional bineinteles „, spune o alta utilizatoare, membra a comunitatii online a bisericii satanice.

Ritualuri si magie.

Ritualuri magice, ocultism, cavouri, magie neagra sunt termeni des intalniti in comunitatile satanice online. Satanistii din online cred in spirite, in forte superioare si in invocarea lor. Pentru incepatori, site-urile pun la dispozitie sectiuni de biblioteca cu carti de profil . „Experimentatii” in ale satanismului dau sfaturi si povestesc ritualuri. „Ritualuri puternice se practica in cavouri special amenajate departe de ochii celor slabi,intradevar alcoolul este folosit ,drept combustibil pentru pentagrama de foc care este intezisa femeilor si copiilor.De la frica se poate trece foarte usor la o tragedie”, explica un uilizator. Potrivit statistici unui site dedicat satanistilor peste 14.900 de adepti socializeaza online.

Cum nu exista restrictie de varsta, comunitatilor sunt deschise si adolescentilor teribilisti care nu au implinit 18 ani. La 16 ani, un astfel de tanar, satanist de doi ani isi impartaseste experienta : „Am 16 ani,sunt un satanist de aproape 2 ani(imi place sa citesc Demonologia si sa fac anumite ritualuri mai ales cele dedicate pentru Ball si Lucifer),am intrat pe aceasta comunitate deoarece vreau sa aflu mai multe ritualuri, daca este cineva dispus sa ma ajute cu anumite ritualuri sa imi dea un PM”.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii