Selectați pagina

Săraci, neavînd ce mînca dar… Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră

Săraci, neavînd ce mînca dar… Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră

Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră, în condiţiile în care procesul tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la cea digitală urmează să fie finalizat la data de 31 decembrie 2017.

Prevederea se conţine într-un proiect de hotărâre publicat pentru consultări publice de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii, transmite IPN.

Potrivit proiectului, vor putea beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră familiile defavorizate, care la momentul intrării în vigoare a prezentei hotărâri de Guvern dispun de un televizor funcţional şi sunt beneficiari de ajutor social, în baza unei cereri-tip. Potrivit estimărilor, vor putea fi asigurate gratuit cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră peste 70 mii de familii defavorizate.

Prezentul proiect prevede că la o eventuală rectificare a bugetului de stat, vor fi efectuate alocări necesare la capitolul respectiv pentru dotarea cu convertoare a familiilor defavorizate.

Recomandările referitor la proiect pot fi expediate la următoarele adrese electronice: [email protected], [email protected], iar termenul limită pentru recepţionarea recomandărilor este 30 august.

În prezent, în Republica Moldova se efectuează tranziţia de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră, conform angajamentelor internaţionale asumate şi Programului aprobat de Guvern. Noul sistem de emisie este deja funcţional pe majoritatea teritoriului ţării. Pentru recepţie este necesar un televizor care suportă standardul DVB-T2 cu compresia H.265 sau conectarea unui convertor de acest standard la televizorul existent. Procesul de tranziţie se va încheia la data de 31 decembrie 2017, după care emisia programelor TV prin eter în format analogic va fi sistată.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *