Selectați pagina

Șapte țări UE în frunte cu Austria vor ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

Șapte țări UE în frunte cu Austria vor ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

Putin-vs-PorosenkoUcraina este o piedică în calea ppăcii europene. Surse diplomatice de la Bruxelles citate de agenția de presă rusă Itar-Tass spun că șapte țări din Uniunea Europeană sunt de acord cu ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei ca urmare a crizei ucrainene.

Ridicarea sancțiunilor ar fi suținută de Austria, Ungaria, Italia, Cipru, Slovacia, Franța și Cehia. O altă sursă citată de agenția rusă spune că miniștrii de Externe ai statelor Uniunii Europene nu vor lua o decizie cu privire la sancțiunile impuse Rusiei în cadrul primei întâlniri de anul acesta de la Bruxelles.

Un document pregătit de UE și consultat recent de Wall Street Journal spune că Uniunea Europeană este pregătită să slăbească sancțiunile împotriva Rusiei și să normalizeze relațiile cu Moscova dacă aceasta își va schimba poziția în raport cu Ucraina. WSJ susținea că documentul ar urma să fie dezbătut de miniștrii de Externe în cadrul întâlnirii din 19 ianuarie, de la Bruxelles.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat recent țările Uniunii Europene care pledează pentru noi măsuri punitive împotriva Rusiei. “Nu pot fi de acord cu euforia multor țări UE față de succesul sancțiunilor aplicate Rusiei. Nu văd niciun motiv de bucurie. Nu înțeleg de ce trebuie să fim mulțumiți că economia Rusiei se prăbușește”, a declarat Faymann pentru ziarul Oesterreich.

Ungaria și-a exprimat în mai multe rânduri reticența față de succesul acestor sancțiuni, spunând că dăunează economiei sale naționale. Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat la 5 ianuarie că este de acord cu ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei doar dacă situația din Estul Ucrainei se va destinde.

Președintele “Putin nu vrea să anexeze estul Ucrainei. Mi-a spus-o. Aș putea să nu-l cred, pentru că văd ce a făcut în Crimeea, dar nu este același lucru”, a dezvăluit președintele francez în detaliu din discuțiile avute cu omologul său rus. “Ceea ce vrea este să rămână influent. Ceea ce vrea Putin este ca Ucraina să nu treacă în tabăra NATO”, a subliniat mai departe Hollande. “Ceea ce noi dorim de la Putin este să respecte integritatea teritorială a Ucrainei (…), să nu mai susțină separatiștii’, a afirmat președintele francez.

Sursa: napocanews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. Radu Humor

  Sataniştii ueişti, împinşi de la spate de americani, la rândul lor dirijaţi de iudei, vor cu orice preţ să provoace schimbarea lui Putin printr-un nou Maidan ( reţeta folosită în cazul lui Ianukovici ) !
  Diversiune sionistă aplicată peste tot unde nemernicii ăştia ochesc câte ceva de ciordit !
  Sper că de data asta Rusia, împreună cu China şi celelalte state care s-au lămurit cu “democraţia” europeană şi americană, să le dea o lecţie de apărare legitimă !

  Răspuns
  • marele Păcătos

   cu părere de rău, china nu sunt decât spre pustiire a Sfintei Rusii, probabil şi a României şi a Moldovei, fiindcă neamul fără de Dumnezeu nu poate afla nici picătură de milă faţă de cei de un alt neam, de aceea, şi fiindcă situaţia din lume nu este cea mai bină – să ne aşteptăm deci la ce e mai rău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *