Selectați pagina

Șantaj FMI: Vă dăm bani după ce scumpiți lumina și căldura

Șantaj FMI: Vă dăm bani după ce scumpiți lumina și căldura

retele elctriceMoldovenii ar putea plăti mai mult pentru gaz, curentul electric și căldură. Este una din condițiile impuse de FMI pentru acordarea finanțării.

„Noi suntem între ciocan și nicovală. FMI a impus o precondiție pentru a veni în țară. Este vorba de ajustarea tarifelor la energia termică, energia electrică și gazele naturale. Principalul lucru este să găsim sursele pentru păturile social vulnerabile”, a declarat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

El a spus că în anul 2015 s-a majorat numărul familiilor sărace, iar volumul total al finanțărilor pentru susținerea populației social vulnerabile este de 98 mil. de lei în anul curent și jumătate de miliard de lei în anul 2016.

Triboi a evitat să spună cu cât vor crește tarifele, dar potrivit calculelor Ministerului Economiei, majorările ar fi de 3,5%-4% anual până în anul 2020.

Pe 2 septembrie, ANRE a anunțat că a suspendat pe un termen de 60 de zile majorarea tarifelor la gaz și curent, care au fost majorate cu 15,3% și, respectiv, cu 35%. Companiile energetice urmează să vină cu rezultatele auditului privind corectitudinea calculelor tarifelor.

Sursa: today.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.