Cu mai mulţi ani în urmă, Rafail Noica ne era prezentat drept un pustnic retras în Munţii Apuseni, scump la vedere şi la vorbă. Foarte bine, m-am gândit, bine a făcut că s-a retras din tumultul păcătos al lumii şi stă mai aproape de Dumnezeu, rugându-se pentru binele şi mântuirea lumii. Era apoi comparat cu pustnicii din primele secole care, atunci când era primejduită Sfânta Credinţă Ortodoxă, coborau în lume şi-i întăreau pe credincioşii dezorientaţi, prin cuvânt, faptă şi, mai ales, prin rugăciune.

ecumenistul rafail noica

Să separăm adevărul de minciună: Astăzi despre cazul ecumenistului Rafail Noica

N-a trecut mult, şi l-am văzut pe monahul Rafail coborât din munţi, tocmai la Cluj, gudurându-se pe lângă locatarul arhiepiscopiei din acest oraş, Andrei Andreicuţ. Nu-i de bine, mi-am zis. Şi n-a fost.

Am văzut acum o înregistrare video în care monahul nostru a coborât tocmai la Doxologia, să ne lămurească cum a fost în Creta, la sinodul tâlhăresc, şi iată ce aflăm:

1.,,Nu s-a făcut nimic pe linia de vânzare a Ortodoxiei’’. E adevărat. Ortodoxia a fost vândută şi Hristos a fost trădat cu mult înainte. În Creta s-a semnat doar contractul de vânzare-cumpărare, in valoare de treizeci de arginti.

2.Despre recunoaşterea sectelor ca fiind ,,biserici’’; ,,Cum să spunem că ei nu sunt ,,biserică’’, când ei au conştiinţa că sunt ,,biserici’’? Frumos raţionament. Dacă un nebun se crede că este Adolf Hitler, de ce să-l contrazicem? Dacă alt nebun, şi mai mare, cum au fost destui în istorie, zice că este Iisus Hristos, n-are niciun rost să-l contrazicem.

3.,,Aşa că râvna noastră să nu fie ca a talibanilor’’. Talibanii, aţi înţeles, suntem noi, nepomenitorii. Nu ştiu de ce vede la noi atâta râvnă, când noi tocmai asta ne reproşăm, că nu avem râvnă suficientă. Mă rog, fiecare cu viziunea sa.

4. ,,Nu e cazul încă să ne despărţim’’. N-am înţeles, cine de cine să se despartă? Ereticii de cei credincioşi? Apostaţii de ortodocşi? Lumina de întuneric? Povestea asta cu ,,nu e cazul încă’’ am auzit-o cu ani în urmă. Activiştii ( inclusiv cei bisericeşti) ne spuneau, prin 2012, că Băsescu trebuie suspendat, dar nu acum. Când? După moartea lui?

Oricum, Rafail Noica nu se va despărţi de ecumeniştii lui până la moartea lui. Să dea Bunul Dumnezeu să mă înşel.

5. ,,Am citit un articol care a fost pe internet şi a zis (Ierotheos Vlahos, vaccinatul) două lucruri: Biserica Română a fost foarte bine pregătită (pentru sinodul eretic cretan, n.n.), toţi s-au uimit de cât de bine a fost pregătită. Al doilea lucru, patriarhul nostru Daniel, departe de a fi un ecumenist, a fost coloana vertrebală a Ortodoxiei în acest sinod, unde riscau tot felul de lucruri. Ăăă… şi cred, aşa cum am auzit, că nu este altul care, ca Prea-Fericitul Daniel, poate apăra Biserica noastră, în zilele noastre. Şi, în acelaşi articol, al lui Ierotheos, avea cuvinte mai puţine, dar nu de mai puţină laudă, faţă de Înalt-Preasfinţitul Teofan. Nu e cazul să ne despărţim de ei acuma. Ferească Dumnezeu ca mai târziu să picăm oricare dintre noi în altceva, dar acuma în niciun caz nu este, şi nu aşteptăm ca mai târziu să fie… n-am aşteptări pesimiste de la ei’’. Optimist, monahul!

Comentariu:

Sfinţii îi obligau pe demoni să spună adevărul. Dumnezeu îl pune pe Rafail Noica să spună adevărul, împotriva voinţei lui. Bineînţeles, adevărul amestecat cu minciună, după obiceiul ecumeniştilor. Haideţi să separăm adevărul de minciună.Şi noi ne uimim cât de bine şi-a pregătit Daniel suita sa pentru pseudo-sinod. Să ai 25 de figuranţi, care să semneze, fără să gândească, nişte documente eretice dinainte scrise, nu e lucru puţin.

Pseudo patriarhul Daniel nu este ecumenist (,,departe de a fi ecumenist’’), a fost coloana vertrebrală în acest sinod. E bine că i se recunoaşte rolul. I-l recunoaştem şi noi. Cu amărăciune, dar i-l recunoaştem.

,,…că nu este altul care, ca prea-fericitul patriarh Daniel,poate apăra biserica noastră (a lor, a ecumeniştilor), în zilele noastre’’.

Straşnic apărător! Îi împige Daniel pe credincioşi spre vaccinul înrobitor şi ucigaş, dar rămâne un vajnic apărător al Bisericii.

,,Unde eşti tu, Ţepeş doamne…’’

Presbiter Ioviţa Vasile