Selectați pagina

Să numeşti victimele atentatelor din Sri Lanka “adoratori ai Paştelui” arata nedorinţa de a admite ca creștinii sunt prigoniţi

Să numeşti victimele atentatelor din Sri Lanka “adoratori ai Paştelui” arata nedorinţa de a admite ca creștinii sunt prigoniţi

Limbajul conteaza. The Telegraph, in sfarsit! Corectitudine Politica vs Libertate de exprimare. Crestinismul este cea mai persecutata religie din lume.

The Telegraph este cel mai vechi, respectabil si vandut cotidian conservator (de dreapta) din Marea Britanie. In ultimii ani remarcasem cu ingrijorare cum nici macar editorialistii lor nu mai indrazneau sa spuna lucrurilor pe nume atunci cand era vorba de Islam si jihadul anticrestin.

Foloseau eufemisme bizare (gen “Asian” atunci cand relatau despre crimele jihadiste antibritanice) si ocoleau cuvintele “tari” despre adevarurile “radicale”. De ce? Simplu: de teama proceselor si eventualelor condamnari pentru “hatespeech” si “islamofobie” pe care onor autoritatile si judecatorii britanici nu ezita sa le aplice incorectilor politici.

Da, sunt multi ani de cand floarea autoritatilor guvernamentale, politienesti si judiciare britanice duce o lupta dementa si iresponsabila impotriva libertatii de exprimare incorecte politic.

Ceva, insa, s-a intamplat in ultima vreme la Telegraful britanic. Probabil o schimbare de politica editoriala datorata escaladarii peste limite a starii de fapt susmentionate. Numai cititorii constanti pot sesiza si aprecia, si, desigur, poate ca sunt prea optimista si ma insel, insa acum un an nu as fi primit un asemenea mail (pentru abonati) si n-as fi citit un asemenea articol premium recomandat, care sa spuna lucrurilor direct si fara ocolisuri pe nume:

Dear reader,

For many of us, the Easter weekend was a blessed moment of Christian celebration, but for hundreds of worshippers in Sri Lanka it was pure hell. Islamist terrorists detonated bombs in churches and hotels across the country, killing 359 people and injuring more than 500. In this searing piece, Allison Pearson tackles the elephant in the room: that this was an attack on Christians. (Chris Evans, editor, The Telegraph):

  • https://www.telegraph.co.uk/women/life/calling-sri-lanka-bombing-victims-easter-worshippers-shows-just/
  • https://premium.telegraph.co.uk/newsletter/article0/calling-the-sri-lanka-bombing-victims-easter-worshippers-shows-just-how-afraid-we-are-to-admit-that-christians-are-under-attack/

Atat Chris Evans, cat si Allison Pearson au dreptate si, in sfarsit, o spun fara ezitare:

-Atentatele de Paste din Sri Lanka, soldate cu 359 morti si 500 de raniti sunt un atac impotriva crestinilor si crestinismului.

-Sa numesti victimele atentatelor din Sri Lanka “adoratori ai Pastelui” arata cat de frica ne este sa admitem ca crestinii sunt atacati.

-Autoritatile, inclusiv cele conservatoare, au un dublu limbaj cand e vorba despre musulmani si crestini:

In martie, dupa atentatul din Noua Zeelanda asupra celor doua moschei n-au avut nicio ezitare sa decreteze public ca de vina pentru faptele unui singur psihopat sunt de vina toti oamenii de dreapta si criticii islamului, etichetati imediat drept “rasisti” si “islamofobi”.

Acum, dupa atentatele din Sri Lanka, BBC pretinde in continuare ca nu se cunoaste cauza lor; Theresa May isi exprima “simpatia pentru cei afectati in aceste momente tragice”, iar Hillary Clinton se roaga pentru “adoratorii Pastelui” (Easter worshipers) “afectati”.

Nu doar elita politica, ci si aproape toate MSM (Stânga, evident) ocolesc cu obstinatie cuvintele de baza – CRESTIN, CRESTINISM – si pe cele subsecvente – terorism musulman, jihad anticrestin si antieuropean – care ar descrie realitatea asa cum este: crestinismul este cea mai persecutata religie din lume la ora actuala, iar terorismul musulman este jihad, adica razboi religios, si este anticrestin. Washington Post intinde si mai mult coarda, sugerand ca de vina ar fi, cumva, “extremismul de dreapta” (whatever that means), echivalat cu islamismul si jihadul.

Pe buna dreptate Allison Pearson isi incheie astfel articolul dupa ce aminteste cine erau victimele atentatelor de duminica si faptul ca, de fapt, oricare dintre noi putea fi in locul lor:

“Sunt fratii si surorile mele. Impartasirea credintei in iubirea care intrece intelegerea omeneasca [Iisus] i-a transformat in tintele unei uri vaste si inimaginabile, care este un pericol pentru oricare din noi. Nu erau adoratori ai Pastelui. Cum indraznesc acest lasi sa-i numeasca astfel, de teama sa nu ofenseze [pe musulmani si islamul]. Merita sa fie mentionati cu numele lor adevarat, macar atat. Deci spuneti cu voce tare: erau crestini. Dumnezeu sa le odihneasca sufletele.”

Traducere: Ioana Hîncu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii