Statisticile arată că în ultimul an, din ce în ce mai mulţi oameni s-au mutat la sat, părăsind oraşul. Astfel, nu numai că profeţia Sfintei Macaria s-a împlinit („vor da oamenii să fugă din cele înalte- din oraşe- în cele de jos -în sate-), dar putem vedea şi că lumea se pregăteşte oarecum, pentru o vieţuire independentă.

prigoana

Să ne pregătim pentru zilele din urmă, nu numai trupeşte, ci mai ales duhovniceşte

Cum Sfinţii Părinţi spun că în vremea Antihirstului, doar cei ce vor fugi vor avea şansa să supravieţuiască dacă nu vor primi lepădarea 666, este important să ne gândim la cum vom face fuga noastră. În primul rând, ar fi recomandat şi înţelept să avem o casă la ţară, cât mai izolată şi restrânsă. Panourile solare sunt o sursă eficientă de electricitate, la ţară putem creşte animale, putem cultiva legume: principalul scop este independenţa noastră faţă de acest sistem satanic. Sfântul Paisie spune că oamenii vor trăi greu în vremea Antihirstului, dar dacă „îşi vor planta un măslin, doi, vor avea o grădină”, vor putea face faţă mai uşor. Nu vă adunaţi bani pentru acele zile ale Antihristului, fiindcă nu-i vom putea folosi: pecetea 666 nu înseamnă doar identitate, buletin şi lepădare de Hristos, ci şi mijloc de plată, astfel încât „nimeni să nu poată cumpăra sau vinde… decât cel care are pecetea” (Apocalipsa 13:17).

Recomand nucile de săpun: sunt nuci ce cresc în India, care în contact cu apa caldă, eliberează saponină. Un kilogram de nuci de săpun ajunge pentru a spăla rufele timp de un an întreg, deoarece pentru o spălare se folosesc 4-5 nuci. Acestea se pot reutiliza până la 3 spălări, sunt foarte economice, ecologice şi practice.

Cum bineînţeles, în vremurile din urmă nu vom avea acces la medicamente, plantele medicinale vor fi (şi ar trebui să fie şi acum) medicamentele noastre cele mai eficiente. Puteţi începe prin a recolta plantele medicinale, a le usca şi a le depozita în cutii de hârtie sau borcane de sticlă. Acestea rezistă un an fără a-şi pierde puterile terapeutice, după un an trebuie aruncate, dar se pot culege altele în locul lor. Tincturile, cremele naturale sau bitterul suedez sunt la fel de importante şi nu ar trebui să lipsească din nicio casă.

Sfânta Pelaghia din Reazăni spunea să culegem frunzele tinere de tei, să le uscăm pe o sfoară şi să le păstrăm pentru vremuri grele. Acestea vor putea fi fierte şi mâncate ca fideaua, fiind pline de nutrienţi şi deloc nocive pentru organism. Drojdia se poate cultiva acasă, nemaifiind nevoie de cea cumpărată: un măr bio, copt, netratat cu pesticide, se dă pe răzătoare şi se amestecă cu 5 linguri de făină şi 5 de apă. Se acoperă şi se lasă la loc călduros până apar bule de aer, iar compoziţia începe să crească. În acest moment, drojdia este gata: se hrăneşte din când în când cu făină şi apă. Pentru a o folosi, o amestecăm cu restul ingredientelor dintr-un aluat, lăsând însă puţină drojdie de-o parte, pe care o vom hrăni, astfel putând să ne menţinem cultura de drojdie vie.

Tot Sfânta Pelaghia din Reazăni ne spune că Acatistul Sfintei Varvara trebuie citit cât mai des. Cei care se vor ruga Maicii Domnului şi Sfântului Ilie Proorocul, nu vor muri de foame. În zilele de apoi, chiar Sfinţii le vor aduce de mâncare creştinilor; Dumnezeu va face atât de mari minuni cu cei care nu s-au lepădat de El, cum nu s-au mai pomenit. Vor vorbi creştinii între ei, zicând: „La mine a venit Sfânta Varvara şi mi-a adus de mâncare”, iar alţii le vor răspunde „Şi la mine a venit Sfântul Vasile”, etc. Lucrul cel mai important este să nu ne îngrijorăm! Iisus spune: „Cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?” (Matei 6:27). Putem noi să adăugăm staturii noastre un cot, dacă ne vom îngrijora?

Pe foc cu proorocul mincinos! Nu ştiţi cine e? E televizorul! Toată ziua, din zori până-n seară numai minte. El ni-l va arăta pe Antihrist tuturor de-odată, făcându-l „omnizprezent”, după cum spune Sfântul Lavrentie şi Sfântul Nil Athonitul. Să-l aruncăm pe foc sau să-l îngropăm, să-i închidem gura acestui prooroc mincinos! Pe internet măcar ne putem selecta informaţiile, putem alege ce vrem să cititm. Dar dacă la televizor peste tot se minte, ce să mai alegem? Vom sta şi vom înghiţi ce ne vor băga ei pe gât?

Să ne pregătim pentru zilele din urmă, nu numai trupeşte, ci mai ales duhovniceşte. Să ne Spovedim, Împărtăşim şi să ne lăsăm de păcat. Să trăim o viaţă desăvârşită, pe cât putem şi cât timp mai avem vreme, să lucrăm faptele cele bune ale virtuţilor. Iar unde omul nu va mai putea face nimic, va face Dumnezeul nostru Cel Milostiv şi Atotputernic.

Preluat de pe blogul Mântuirea