Selectați pagina

S-ar putea în 2020 să nu mai conducem mașini

S-ar putea în 2020 să nu mai conducem mașini

masini fara soferDirectorul proiectului mașinilor automatizate din cadrul companiei Google a dezvăluit motivația sa pentru a implementa tehnologia pe care o dezvoltă pe drumurile lumii în termen de cinci ani, potrivit BBC.

Chris Urmson, în cadrul conferinței TED, a spus că fiul său de 11 ani urmează să susțină testul la școala auto în patru ani și jumătate. „Echipa mea se angajează să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla”, a menționat el.

La fel, el a asigurat că Google își ia angajamentul să elaboreze mașini complet automatizate.

Unele firme de automobile au optat pentru introducerea unui șofer-asistent care să urmărească funcțiile mașinii, în speranța că tehnologia ar putea câștiga de partea sa și scepticii care nu se simt confortabil într-o mașină complet automatizată.

Mașina Google nu are volan sau un sistem de control manual, cu toate acestea, în perioada de testare, vor fi montate sisteme suplimentare de control pentru ca persoanele care îl testează să poată prelua controlul în caz că apare vreo problemă.

Faptul că oamenii, în ultimul timp, conduc mai mult și des sunt blocați în ambuteiaj sunt motive care determină lansarea cât mai curând a produsului Google.

Cel mai important lucru este că astfel de mașini ar putea reduce considerabil numărul de accidente rutiere.

Sven Beiker, directorul executiv al Centrului de Cercetări Auto din Stanford. A spus că mașinile automatizate ar putea totuși solicita intervenția umană în cazuri extreme și că oamenii ar putea uita cum să opereze vehiculele, dacă ei nu o fac în mod regulat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *