Selectați pagina

S-a renunţat la proiectul care prevede schimbarea obligatorie a permiselor care nu expiră, însă nu şi la idee

S-a renunţat la proiectul care prevede schimbarea obligatorie a permiselor care nu expiră, însă nu şi la idee

Şoferii din Republica Moldova care deţin permise de conducere fără termen de valabilitate nu vor mai fi obligaţi să şi le schimbe până în 2019, aşa după cum se prevedea într-un proiect de hotărâre, notează Bizlaw.md

Însă acest lucru nu înseamnă că autorităţile au renunţat la idee.

Potrivit portalului, care l-a citat pe vice ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Tarlev, s-a renunțat conceptual la document, însă vor fi făcute alte propuneri.

Mai exact, noul document va prevedea schimbarea permiselor de conducere fără termen de valabilitate, în mod etapizat, într-o perioadă de timp extinsă.

Respectiv, şoferii cu permise de conducere fără termen de valabilitate vor trebui oricum să le schimbe, însă nu până în 2019 cum s-a anunţat anterior. Mai multe detalii vor fi dezvăluite pe parcurs, atunci când se va face public proiectul revizuit.

Amintim că documentul vechi prevedea schimbarea permiselor de conducere fără termen de valabilitate până în 2019. La fel, proiectul prevedea ca șoferii, care vor atinge vârsta de 65 de ani, să fie obligaţi să treacă un control medical, iar permisul să le fie eliberat pe un termen de 5 ani și nu 10, cum este acum.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii