Ne amintim că IKEA a introdus în atribuțiile angajaților datoria lor de a promova “valorile” LGBT, iar Thomasz a refuzat să se conformeze.

“Eu am fost angajat să vând mobilă, dar eu sunt catolic și acestea nu sunt valorile mele.” Așa a declarat Thomasz la postul de televiziune de Stat TVP Info .

“Eu am zis că nu pot să îmi retrag cuvintele din cauză că acesta este un citat din Sfânta Biblie. În calitate de catolic eu nu-L pot cenzura pe Dumnezeu.”

Citatele biblice postate de Thomasz K pe rețeaua de internet internă a IKEA sunt următoarele :

“Iar dacă cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să-şi atârne de gât o piatră de moară şi să se afunde în adâncul mării.” (Matei 18,6).

“De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire.” (Levitic 20,13).

Astfel că, angajatul a fost dat afară din serviciu pentru că a refuzat să participe la un eveniment în sprijinul comunității LGBT și pentru că a postat citatele biblice de mai sus pe rețeaua de internet internă a IKEA.

Acum, la un an, după ce procurorii au făcut cercetări, pedeapsa care îl așteaptă pe managerul de la resurse umane de la IKEA este o amendă sau până la doi ani de închisoare.

Mai multe aspecte referitoare la acest subiect putem afla din articolele de mai jos:

WARSAW PROSECUTOR’S OFFICE DEFENDS CHRISTIAN FIRED BY IKEA FOR REFUSING TO PARTICIPATE IN PRO-LGBT EVENT, publicat în data de 29 mai 2020, pe website-ul de știri creștine ORTHODOX CHRISTIANITY;

Prosecutors charge IKEA manager in Poland who fired employee for homophobic messages, publicat în data de 28 mai 2020, pe website-ul de știri Notes from Poland, de Agnieszka Wądołowska.