Selectați pagina

Rute cu peste 20 de unităţi de transport sînt propuse pentru pilotarea taxării electronice în transportul public din capitală

Rute cu peste 20 de unităţi de transport sînt propuse pentru pilotarea taxării electronice în transportul public din capitală

Rute cu peste 20 de unităţi de transport sînt propuse pentru pilotarea taxării electronice în transportul public din capitală.

Contactat de IPN, directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a exemplificat rute ca 22, 10, 4, 8, 12 sau 24. Agentul economic care va efectua testarea va alege două dintre ele. Deocamdată, la o ședință comună, s-a decis doar asupra procesului tehnologic.

Dorin Ciornîi a mai spus că instruirea conductorilor de troleibuz în utilizarea echipamentului de taxare electronică va începe peste o săptămînă și va dura în jur de două săptămîni.

Autorităţile municipale îşi propun să înceapă testarea taxării electronice din luna martie. Costul călătoriei va rămîne acelaşi – 2 lei. Pe rutele selectate pentru proiect, pasagerii vor putea fie să cumpere bilet, fie să plătească costul călătoriei cu cardul bancar. Aceștia vor fi ajutați de conductori.

Testarea va dura o perioadă de pînă la şase luni și va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA, care vor suporta toate cheltuielile.

Sînt zece ani de cînd autoritățile municipale își propun să implementeze taxarea electronică în transportul public municipal. În 2010, Primăria anunța că, cel tîrziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. După aceasta, în repetate rînduri, autoritățile au anunțat amînări și termene noi.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке