Selectați pagina

Ruşii vor avea Wi-Fi doar cu pasaportul

Ruşii vor avea Wi-Fi doar cu pasaportul

wi fiFolosirea punctelor de conexiune la reţelele publice Wi-Fi, în Rusia, va fi posibilă doar la prezentarea unui act de identitate, pentru a identifica utilizatorul.

Această prevede o decizie a Guvernului rus, semnată de Dmitrii Medvedev şi publicat pe pagina oficială a instituţiei.

Potrivit deciziei, care a fost adoptată la 31 iulie, se interzice accesul la internet al utilizatorilor anonimi în restaurante, metrou, parcuri şi alte locuri publice iar Operatorul punctului de conexiune Wi-Fi este obligat să asigure accesul la internet doar după identificarea utilizatorului.

„Identificarea se va efectua, de către operator, prin intermediul stabilirii numelui, prenumelui şi a patronimicului utilizatorului, care pot fi verificate la prezentarea unui act de identitate”, scrie în decizie.

Datele despre utilizator, inclusiv numele, prenumele şi patronimicul, recuzitele actului, care confirmă identitatea persoanei. Informaţia despre durata de navigare dar şi volumul de trafic, trebuie păstrate nu mai mult de jumătate de an.

Astfel operatorii sunt obligaţi să ofere lista persoanelor, care au folosit punctele de conexiune şi datele lor de identitate. Listele se vor actualiza cel puţin odată la patru luni.

Sursa: deschide.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке