Netflix a mutat mai multe seriale de desene animate din secțiunea Netflix Kids (Copii) în secțiunea pentru adulți, din cadrul departamentului său rusesc, datorită legii rusești care interzice propaganda LGBT dăunătoare minorilor.

desene animate propaganda lgbt

Ruşii obligă prin lege Netflix să elimine din secțiunea pentru copii filmele de desene animate care fac propagandă LGBT

Schimbarea va afecta un număr „foarte mic” de proiecte, a declarat serviciul de presă al companiei, relatează Interfax. Netflix este disponibil în Rusia de la începutul anului 2016.

Netflix a menționat că site-urile de televiziune și filme sunt obligate de legea rusească să specifice limita de vârstă de 18 ani pentru orice subiect cu conținut LGBT. Netflix Kids este doar pentru filme și emisiuni cu limita de vârstă de 13 ani.

Clienții din Rusia observaseră deja că mai multe seriale de desene animate dispăruseră din secțiunea pentru copii, și acum erau clasificate la secțiunea de peste 18 ani, cu toate că în țările occidentale sunt în mare parte clasificate la secțiunea 6+. Aceste titluri includ Kipo and the Age of Wonderbeasts (Kipo și era creaturilor fabuloase), She-Ra and the Princesses of Power (She-Ra și Prințesele Puterii), The Dragon Prince (Prințul dragon) și Steven Universe (Universul Steven).

Steven Universe este unul dintre primele desene animate pentru copii cu imagini LGBTQ, în She-Ra dragostea a două eroine salvează lumea, în Kipo unul dintre personajele principale spune direct că este homosexual, iar în Dragon Prince există cupluri de același sex în scenariu.

Rusia a adoptat în 2013 o modificare a Legii privind protecția copilului din țară, împotriva „propagandei actelor sexuale homosexuale cu minori”. Amenzile variază de la 155 USD pentru o persoană individuală, până la 31 000 USD pentru un canal media.

Sursa: https://www.interfax.ru/russia/729309