Selectați pagina

Rusia va răspunde prezenţei militare americane în Marea Neagră

Rusia va răspunde prezenţei militare americane în Marea Neagră

Marea NeagraMoscova va răspunde la intrarea navelor marinei americane în Marea Neagră, a avertizat vineri șeful Departamentului pentru cooperare în Europa din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Andrei Kelin, dar fără a specifica măsurile preconizate.

Potrivit acestuia, „nave (militare) americane intră din când în când în Marea Neagră”. „Desigur, noi nu suntem de acord cu acest lucru care va duce, fără îndoială, la planificarea unor măsuri de răspuns”, a subliniat diplomatul rus.

Distrugătorul USS Porter DDG 78, echipat cu un nou sistem de rachete, a intrat în Marea Neagră cu câteva zile în urmă.

Distrugătorul american va participa la exerciții bilaterale cu nave ale țărilor partenere, ca parte a operațiunii Atlantic Resolve.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase la 19 mai că Alianța discută posibilitatea creșterii activității sale în Marea Neagră.

Referitor la prezența portavionului USS Harry Truman în Marea Mediterană, Andrei Kelin a remarcat că aceasta intervine înaintea summitului NATO de la Varșovia și reprezintă „o demonstrație de forță”. Recent, presa internațională a relatat că USS Harry Truman, care tocmai a îndeplinit o misiune de opt luni în Golful Persic, se află de vinerea trecută în compania portavionului USS Dwight Eisenhower, trimis să-l înlocuiască. Prezența lor simultană în Mediterana coincide cu manevrele NATO organizate în Europa de Est și în Turcia pentru a valida planuri adoptate anul trecut.

Sursa: Russia Today

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.