Selectați pagina

Rusia și Siria creează un sistem comun de apărare aeriană

Rusia și Siria creează un sistem comun de apărare aeriană

Un sistem unic de apărare aeriană a fost înființat în Siria datorită eforturilor experților militari ruși și sirieni, a declarat șefului Statului Major și comandantului adjunct al Forțelor Aerospațiale ruse, generalul Serghei Meșceriakov, în cadrul unei mese rotunde dedicate experienței siriene – Armata- 2017 Forumul Militar-Tehnic Internațional.


„Astăzi, în Siria a fost creat un sistem integrat de apărare. Am asigurat informarea și interconectarea tehnică a sistemelor de recunoaștere a aerului din Rusia și Siria. Toate informațiile despre situația din aer provin de la stațiile de radare din Siria până la punctele de control ale grupării rusești de forțe “, a spus el.

Grupul rus de apărare aeriană din zona aeroportului Hmeymim include un batalion radio, o baterie a sistemelor antirachetă și  sisteme de rachete Panțîr-S și sistemele de rachete de apărare S-400.

“Aceste sisteme de rachete de apărare aeriană sunt capabile să distrugă ținte într-un interval de până la 400 de kilometri, la o altitudine de până la 35 de kilometri”, a spus Meșceriakov.

El a adăugat că forțele aerospațiale rusești au provocat pagube substanțiale infrastructurii teroriste a statului islamic (interzis în Rusia), distrugând munițiile și depozitele de combustibil, armele și instalațiile de reparații ale echipamentelor militare și sprijinul logistic semnificativ al militanților și capacitatea lor de a redistribui rapid întăririle .

“Datorită atacurilor obișnuite împotriva infrastructurii petroliere și distrugerii convoaielor petroliere, au fost cauzate daune economice substanțiale inamicului”, a concluzionat Meșceriakov.

ITAR TASS

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *