nato_north_atlantic_terrorist_organizationRusia si-a rechemat ambasadorul la NATO, joi, pentru consultari. Actiunea are loc la doua zile dupa ce tarile membre NATO au suspendat cooperarea cu Rusia.

Colonelul Valeri Ievnevici se va intoarce la Moscova, a anuntat adjunctul ministrului rus de Interne, Anatoli Antonov, citat de CNN.

„Politica de starnire deliberata a tensiunilor nu este alegerea noastra. Noi nu vedem cum ar fi posibil sa continuam cooperarea militara cu NATO in mod normal”, a spus Antonov.

Acesta l-a acuzat pe secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, ca a facut „declaratii confruntationale” la reuniunea ministrilor de Externe din tarile membre NATO de la inceputul acestei saptamani si a pus sub semnul intrebarii pasii facuti de alianta nord-atlantica pentru a-si spori prezenta in Europa de est.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat ca Rusia a cerut explicatii de la NATO cu privire la activitatile din Europa de est, dupa ce alianta a aratat ca-si va intari apararea pentru membrii estici.

Reactia oficialilor rusi vine dupa ce NATO a anuntat ca suspenda orice cooperare civila si militara cu Rusia, in contextul crizei din Ucraina.

Alianta ar urma sa-si revizuiasca relatiile cu Rusia, la o intalnire din luna iunie.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca nu a observat nicio dovada ca Rusia isi retrage trupele de la granita cu Ucraina.

„Din nefericire, nu pot confirma ca Rusia isi retrage trupele”, a declarat Anders Fogh Rasmussen inaintea unei intalniri a ministrilor de Externe ai tarilor membre NATO la Bruxelles.