Selectați pagina

Rusia se opune creării spațiilor libere în cosmos pentru armele nucleare

Rusia se opune creării spațiilor libere în cosmos pentru armele nucleare

În acest sens, apar inițiative pentru a revizui granițele spațiului, se afirmă in declarația  Moscovei.

Rusia este împotriva inițiativelor de revizuire a granițelor dintre atmosferă și cosmos istoric stabilite. Acest lucru este menționat în documentul de lucru prezentat de Moscova pentru examinare  Comitetului pentru utilizarea spațiului cosmic în scopuri pașnice.

Documentul a fost publicat pe site-ul web al Direcției ONU pentru problemele spațiului cosmic. În document se spune că conceptul de stabilire a limitelor de spațiu înaintat Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), în caz de admitere, va crea „un precedent riscant.“

Factorii politici apăruți in rezultar, vor conduce la faptul că tema comună a delimitării spațiului aerian și a spațiului cosmic va fi dispersată la diverse agenții specializate ale ONU, care vor promova ideea de a aloca o zonă suplimentară sub zborurile suborbitale între atmosferă și spațiul cosmic.

Această zonă nu va face obiectul normelor de drept spațiale, inclusiv nu i se va aplica interdicția importantă  privind introducerea pe orbita din jurul pământului a obiectelor care transportă arme nucleare sau orice alte arme de distrugere în masă, spune documentul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке