Rusia este pregătită să răspundă cu aceeași monedă față de noile sancțiuni anunțate de UE. Kremlinul anunță că sunt pregătite noi măsuri de retorsiune împotriva statelor UE, fiind preconizate restricţii la importurile anumitor maşini sau produse din industria uşoară.

Ministerul Economiei a pregătit lista produselor care vor fi vizate de noile măsuri, pe lângă produsele alimentare aflate deja sub embargo, a anunțat un oficial al Kremlinului, Andrei Belousov, pentru agenţia de presă RIA Novosti. Sper însă că bunul simţ va prevala şi nu vom fi constrânşi să adoptăm aceste măsuri”, a adăugat el.

Surse europene au declarat antreior că statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca noile sancţiuni economice împotriva Rusiei să intre în vigoare de vineri.

Noul val de sancţiuni ale Bruxelles-ului urmează să restrângă accesul marilor companii petroliere ruseşti Rosneft şi Transneft, precum şi al filialei petroliere a Gazprom, la pieţele de capital. De asemenea, vor fi adăugate câteva zeci de nume la lista celor aproximativ o sută de personalităţi ruse şi ucrainene proruse vizate de sancţiuni, precum blocarea activelor şi interdicţii de viză.