Selectați pagina

Rusia nu cedează presiunilor din exterior privind adopțiile de către cuplurile gay

Rusia nu cedează presiunilor din exterior privind adopțiile de către cuplurile gay

Reuters-Russia-anti-gayPreşedintele rus Vladimir Putin susţine interzicerea adopţiei copiilor ruşi de către cuplurile străine de acelaşi sex. Liderul de la Kremlin a respins criticile Occidentului legate de felul în care homosexualitatea este văzută în Rusia, scrie Reuters.

Putin a cerut toleranţă, însă remarcile sale, făcute după un summit al liderilor Uniunii Europene, au subliniat o prăpastie între Rusia şi multe guverne occidentale, în legătură cu drepturile homosexualilor. „Cît priveşte o lege care restricţionează adopţiile de copii din Rusia de către familii compuse din membri de acelaşi sex… dacă o asemenea lege trece de Parlament, o voi semna“, a spus liderul rus, în cadrul unei Conferinţe de Presă de după summit-ul din oraşul Yecaterinburg.

Cuplurile de acelaşi sex nu sînt recunoscute sub legea rusă şi nu pot adopta copii. Un oficial guvernamental a spus că legislaţia care permite doar familiilor străine „tradiţionale“ să adopte copii ruşi va fi supusă votului Parlamentului, în acest an.

Activiştii pentru drepturile homosexualilor sînt de părere că o asemenea lege, aprobată de Parlamentul rus, ar putea duce la violenţe împotriva homosexualilor. Autorităţile ruse au transmis că două crime recente au fost motivate de homofobie.

Putin a respins însă criticile, precizînd că legislaţia rusă legată de homosexuali „este liberală“ şi că nu există nici un fel de discriminare în acest sens. Preşedintele Rusiei a susţinut tot timpul valori sociale conservatoare, în cel de-al treilea mandat, început în mai 2012.

În luna aprilie, Putin spunea că legea franceză care permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex este împotriva valorilor ruşilor. La începutul lunii ianuarie, Vladimir Putin a aprobat legea prin care interzice adopţiile internaţionale, iar aceasta urmează să fie pusă în aplicare din 1 ianuarie 2014.

Americanii au adoptat aproape 1.000 de copii din Rusia anul trecut, conform datelor Dapartamentului american de Stat. Cu toate că numărul lor a scăzut în ultimii ani, Rusia rămîne cel de-al treilea stat străin, după China şi Etiopia, din care familiile de americani aleg să adopte copii.

Sursa: discriminare.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке