Selectați pagina

Rusia își va consolida capacitățile militare, ca reacție la multiplicarea manevrelor NATO

Rusia își va consolida capacitățile militare, ca reacție la multiplicarea manevrelor NATO

armataRusia își va consolida capacitățile militare în 2016 prin crearea a patru noi divizii pe flancurile de vest și centrale, ca reacție la creșterea numărului de manevre NATO, a anunțat vineri comandantul forțelor terestre ruse, general-colonelul Oleg Saliukov, citat de RIA Novosti, Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

“În 2016, vor fi create trei divizii militare pe flancul de vest și una pe flancul central”, a precizat generalul rus, reiterînd că formarea noilor divizii reprezintă una dintre contramăsuri la intensificarea exercițiilor NATO, observată în ultimul timp. Noile divizii vor fi formate pe baza brigăzilor deja existente, a adăugat el.

În același timp, generalul Saliukov a indicat că, la ora actuală, în Crimeea nu există unități ale forțelor terestre ruse, precizînd că în peninsulă sînt desfășurate doar unități ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol.

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, anunțase anterior crearea a trei noi divizii pe flancul de vest și intrarea în serviciu a cinci noi regimente de rachete strategice nucleare, într-un context internațional foarte complex, potrivit RIA Novosti.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.