Selectați pagina

Rusia face repetiție a unui eventual război împotriva Occidentului

Rusia face repetiție a unui eventual război împotriva Occidentului

militariMinisterul rus al Apărării a început exerciții la scară largă, cu implicarea aproape tuturor tipurilor de armament existent, inclusiv a bombardierelor strategice, sistemelor de rachete Iskander, mijloacelor de comunicație și de război tactic anti-submarin.

 NATO a calificat aceste exerciții drept o amenințare la adresa stabilității globale, iar experții sunt de părere că Rusia face repetiție a unui eventual război împotriva Occidentului, scrie gazeta.ru citată de Agora.

În cadrul exercițiilor la scară largă, Ministerul rus al Apărării efectuează regruparea trupelor militare în direcțiile vest, nord și sud, inclusiv dislocarea în Crimeea a bombardierelor strategice Tu-22M3 capabile să transporte focoase nucleare. Bombardierele au fost de asemenea dislocate în regiunea Kaliningrad, totodată forțele terestre din Marea Baltică sunt suplinite cu complexe de rachete tactice Iskander. În Marea Barents flota și aviația rusă caută eventualele submarine. În regiunea Nijni Novgorod au loc exerciții militare cu tancuri.

Pentru a întări grupul „Nord” în Arctica sunt dislocate două regimente a trupelor de desant aerian. În Caucazul de Nord la exerciții au participat peste 2 mii de transmisioniști și peste 500 de unități de tehnică militară. În exerciții de asemenea participă cercetașii din baza militară rusă din Armenia.

Expertul militar, Alexandr Golț este de părere că amploarea exercițiilor desfășurate sugerează că armata rusă face o repetiție a unui eventual război cu Occidentul. „Dacă exercițiile se desfășoară simultan în Crimeea, zona arctică și Kaliningrad avem de a face desigur cu o repetiție a marelui război. Nu știm scenariul, dar este vorba de acțiuni militare în mai multe teatre (de război). În acest caz potențialul inamic de o asemenea anvergură poate fi doar NATO – numai ea poate pretinde la teritoriile ruse în regiunea arctică, Crimeea, Kaliningrad”, a conchis Golț.

Fostul șef al Serviciului de Informații din districtul militar siberian, generalul-maior, Serghei Kanciukov consideră că un real conflict militar dintre Rusia și Statele Unite ca lider NATO este imposibil. Cu toate acestea, SUA pregătesc activ țările europene de un război la scară largă. Scopul principal al exercițiilor este de a arăta posibilitățile militare ale Rusiei în răspuns la acțiunile NATO în apropierea hotarelor cu Rusia, este de părere expertul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *