Selectați pagina

Rusia deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook și Twitter

Rusia deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook și Twitter

Roskomnadzor, Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, a anunțat luni că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook și Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislației naționale, relatează agenția Interfax, potrivit mediafax.

Roskomnadzor s-a sesizat deoarece companiile nu au oferit explicații privind modul în care se vor conforma legislației în vigoare din Rusia, care prevede că toate serverele de stocare a datelor personale ale cetățenilor ruși trebuie să fie localizate pe teritoriul Rusiei.

Directorul agenției Roskomnadzor, Alexander Zharov, a declarat că cele două companii au la dispoziție o lună pentru a oferi informațiile cerute. În caz contrar, se vor lua măsuri legale împotriva lor.

Administrația de la Moscova a introdus legi dure în ceea ce privește internetul. Autoritățile au cerut unor motoare de căutare să elimine unele rezultate ale căutărilor, serviciile de mesagerie au fost nevoite să ofere cheile de decriptare Serviciului de Securitate, iar rețelele de socializare au fost condiționate să stocheze datele personale ale cetățenilor doar pe teritoriul Rusiei.

Momentan, singurele sancțiuni pe care autoritățile le pot impune sunt amenzile sau blocarea serviciului online pe teritoriul companiei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.