Selectați pagina

Rusia da in judecata McDonald’s si ameninta cu inchiderea lantului

Rusia da in judecata McDonald’s si ameninta cu inchiderea lantului

McDonalds-rusia-300x211Rusia, care a denuntat deja alimentele modificate genetic in cursul anului, acum da in judecata McDonald’s. Un tribunal din Moscova a anuntat recent ca lantul de fast-food a incalcat, cu multe dintre burger-urile si inghetatele sale, codul de nutritie si siguranta alimentara ale Rusiei.

Cazul va fi audiat la Tribunalul Judetean Tverskoi. Autoritatile din domeniul sanatatii din Rusia ameninta ca vor interzice temporar comercializarea inghetatei, a milkshake-urilor, a cheeseburgerilor, Filet-O-Fish si a sandvisurilor cu pui. O audiere a avut loc pe 13 august.

Autoritatile rusesti din domeniul sanatatii pun sub semnul intrebarii siguranta intregului lant de fast-food McDonald’s

Agentia de stiri Interfax a raportat ca agentia de protectie a consumatorului din Rusia a identificat numeroase incalcari ale calitatii produselor, punand sub semnul intrebarii siguranta si integritatea intregului lant McDonald’s. Produsele McDonald’s ce fac obiectul controverselor contin mai multe grasimi si carbohidrati decat prevad regulamentele de protectie a sanatatii in Rusia.

Inspectii efectuate la doua restaurante McDonald’s din Novgorod au descoperit ca valorile calorice din milk shake-uri, sandvisurile cu peste si Royal Cheeseburger (echivalentul rusescului Quarter Pounders) depaseau standardele de siguranta, cu un continut de calorii pe portie de doua sau trei ori mai mare decat limita stabilita in mod legal.

Acest lucru inseamna ca tribunalul ar putea inchide temporar activitatea tuturor restaurantelor McDonald’s din Rusia. Purtatoarea de cuvant a Tribunalului Tverskoi, Yekaterina Korotova, nu a comentat subiectul, insa a confirmat ca agentia pentru protectia consumatorului solicita curtii sa “opreasca activitatea ilegala a restaurantelor McDonald’s.”

Va fi alungat McDonald’s din Rusia pentru totdeauna?

Sursa: http://www.nytimes.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *